Rawesh wint eerste prijs

BARENDRECHT - Rawesh Akefi, 13 jaar en leerling bij CultuurLocaal, heeft zondag 20 maart in Amstelveen de eerste prijs gewonnen tijdens het landelijke accordeonconcours voor solisten en kamermuziek van de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM). Hij deed mee in de vierde afdeling (12 tot 14 jaar).
De jury bejubelde zijn repertoire keuze en zijn uitgebalanceerde spel. Accordeondocente Marieke de Vries is erg trots: "We hebben samen hard gewerkt om dit prachtige resultaat te behalen". Vandaag, donderdag 31 maart, is Rawesh te horen tijdens de uitvoering Talent Concertant in De Baerne.
www.cultuurlocaal.nl

Eenakter over dementie

BARENDRECHT - Op zaterdag 23 april speelt Toneelvereniging Barendrecht in theater Het Kruispunt een eenakter over dementie ‘Het gebroken licht van Troost’.
Het licht van Troost is een baken aan de duinrand in het zuiden van Texel en ook een baken voor de dementerende Texelaar Maarten de Bok, die overal het licht van Troost ziet. Hij glijdt steeds verder weg in zijn dementie. Zijn manieren, taalgebruik en gedrag worden steeds vreemder. Zijn vrouw en schoondochter weten dat hij opgenomen moet worden in een verpleeghuis.
De dochter uit Den Haag, na lange tijd weer op bezoek bij haar ouders, vindt hun zorg overdreven. Die dag wordt echter duidelijk hoezeer zij zich vergist…
Een aangrijpend stuk dat een beeld geeft wat dementie met een mens doet. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Kim Malou en Lex Bezemer. Kaarten zijn verkrijgbaar bij theater Het Kruispunt.

Avond vol spoken word

BARENDRECHT - Vandaag, donderdag 31 maart, vindt er weer een spoken word avond plaats in Het Kruispunt. De presentatie wordt verzorgd door woordkunstenaar Kay Slice. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor spoken word artiesten om op te treden. Wil jij hierbij aanwezig zijn en/of optreden? Mail naar info@hetkruispunt.nl.