De Gouwe Hoeck mag gebouwd worden

BARENDRECHT - De rechtbank heeft het bezwaar van enkele omwonenden tegen de verleende bouwvergunning voor de bouw van 12 appartementen 'De Gouwe Hioeck' aan de Gouwe – hoek Binnenlandse Baan afgewezen. Hierdoor kan worden gestart met de bouw.
Het bezwaar betrof met name de hoogte van het gebouw, wat bestaat uit vier verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage. De gemeente Barendrecht had eerder de vergunning op 2 juli 2021 verleend.
“Aspirant kopers van de starters woningen zijn met name de dupe geworden van de vertraging, gezien de rente verhogingen die inmiddels plaats gevonden hebben. Daarnaast moeten hypotheken opnieuw aangevraagd gaan worden”, aldus de ontwikkelaar.
Alhoewel de sloopvergunning van het huidige kantoorgebouw in 2021 reeds is afgegeven is het gebouw nog niet gesloopt. Dat zal nu eerst gaan gebeuren.
Geïnteresseerden voor een appartement kunnen zich melden bij de makelaar.


Oude Postkantoor open

HEERJANSDAM - Het clubhuis van het Historisch Genootschap Heerjansdam is zaterdag 2 april weer open vanaf 10 uur. Iedereen is welkom en kan hier terecht met vragen over de geschiedenis van Heerjansdam en familiestamboomonderzoek. Het clubgebouw is te vinden achter de Dorpskerk in het centrum van het dorp.