Adrie Oosterom en gemeentesecretaris Gert-Jan Bravenboer in gesprek met een sollicitante.
Adrie Oosterom en gemeentesecretaris Gert-Jan Bravenboer in gesprek met een sollicitante. Foto:

Sollicitatieproject bij Groene Hart

BARENDRECHT - De vwo-eindexamenkandidaten van Portus Groene Hart hebben het traditionele sollicitatieproject afgerond. De vwo'ers voerden hiervoor sollicitatiegesprekken met commissieleden uit Barendrecht en omstreken. Donderdag 24 maart waren de havisten aan de beurt om dit project dat tevens een schoolexamen is, tot een goed einde te brengen.
De leerlingen voeren sollicitatiegesprekken met commissieleden die afkomstig zijn uit een breed scala aan profit- en non-profit-instellingen. Zo nam wethouder Peter Luijendijk al deel en waren er donderdag wederom wethouders aanwezig.
Als commissieleden waren er ook zelfstandig ondernemers, politieagenten, recruiters, (para-)medici, accountants, controllers, managers en nog vele anderen aanwezig. Dit keer heeft hogeschool Inholland eveneens een duit in het zakje gedaan door zowel ondersteuning bij de organisatie te bieden als deelname aan het project zelf. Deze samenwerking is zeer goed bevallen. Groene Hart en Inholland hopen dit project volgend jaar weer gezamenlijk vorm te kunnen geven.
De vacatures betreffen echte, recente vacatures, wat dit schoolexamen voor het vak Nederlands nog realistischer maakt. De leerlingen kiezen eerst voor een bepaalde vacature, verdiepen zich vervolgens in de verschillende organisaties, schrijven daarna een brief met cv, oefenen met rollenspellen en voeren tenslotte sollicitatiegesprekken, waarbij ze het op moeten nemen tegen een aantal tegenkandidaten. Een van de leerlingen 'krijgt' uiteindelijk de baan. Uiteraard ontvangen alle leerlingen feedback van de commissieleden.