Kledingbeurs in Eben Haezerkerk

BARENDRECHT - In de zalen van de Eben Haezerkerk is op zaterdag 9 april van 9 tot 11 uur een beurs met tweedehands voorjaars-en zomerkleding.
Er wordt kleding voor jongens en meisjes verkocht vanaf maat 86 en eigentijdse kleding voor tieners. Kleding kopen kan uitsluitend tegen contante betaling. Bovenop de aankoopprijs komt vijftien procent en van de opbrengst gaat vijftien procent af. De opbrengst is voor de noodhulp aan vluchtelingen Oekraïne.
Kleding inleveren (geen schoenen, nachtkleding of speelgoed) kan vrijdag 8 april van 14 tot 15 uur en van 19 tot 20 uur. De administratiekosten per nummer zijn twee euro, waarvan maximaal 25 kledingstuks per nummer kunnen worden ingeleverd. Zaterdag 9 april kunnen verkopers van 13.30 tot 14 uur de opbrengst van niet-verkochte kleding ophalen.
Een verkoopnummer aanvragen kan via www.kledingbeursbarendrecht.nl Op deze website ook verdere informatie over de kledingbeurs. De kerk staat aan de Voordijk, de ingang van de beurs is aan de Dudokdreef.

Vogelexcursie voor de jeugd

BARENDRECHT - Op zaterdag 9 april organiseert de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde een vogelexcursie rond de Gaatkensplas. De excursie is bedoeld voor de jeugd. De excursie begint om 9 uur op de parkeerplaats van BSO Wiedewei (tegenover de ingang van de hockey) en duurt tot 10.30 uur.
Aanmelden via www.
natuurvereniging-
ijsselmonde.nl/
vogelexcursie-voor-de-jeugd/ .
De excursie wordt gekleid door twee echte vogelaars. Zij zullen de vogels rond de Gaatkensplas laten zien en misschien ook in de Carnisse Grienden. Omdat de ervaring leert dat de ouders van de deelnemers ook vaak belangstelling hebben voor de natuur mogen zij dit keer meelopen.
Geadviseerd wordt om warme kleren en schoenen aan te trekken en een rugzakje met een flesje water en een reep of koek mee te nemen. Eventueel is een verrekijker te leen van de natuurvereniging.