Eric Beukers en Martin Kooij in hun showroom: ‘We moeten er zelf achter staan’.
Eric Beukers en Martin Kooij in hun showroom: ‘We moeten er zelf achter staan’.

Bij Hun: passie voor goed vlees, wijn en kamado barbecues

Algemeen

BARENDRECHT – Van je passie je werk maken. Dat is precies wat Martin Kooij en Eric Beukers gedaan hebben met hun bedrijf Bij Hun. Daarbij draait het om de passie voor mooi rundvlees, goede wijn en stoere Japanse kamado barbecues.

Kooij en Beukers hebben tientallen jaren ervaring in de financiële dienstverlening. Daarnaast begonnen ze zich steeds meer te interesseren voor vlees en wijn. Ze willen die passie delen met andere mensen. Dat doen ze op hun geheel eigen wijze met Bij Hun. “Het moet kwaliteit zijn, want we moeten er zelf achter staan”, is hun uitgangspunt.

Rundvlees
Bij Hun betrekt kwalitatief goed rundvlees uit Zuid-Amerika, rechtstreeks van de importeur. Om de kwaliteit te garanderen, kan het niet worden opgestuurd naar de klant. Het bestelde vlees kan in de showroom worden opgehaald. In Barendrecht en Rhoon wordt gratis aan huis bezorgd.
Martin Kooij en Eric Beukers leggen de klant graag uit hoe het vlees het beste kan worden bereid. “De klanten vinden het leuk, want ze vertellen het door”, merken ze.

Wijn
“Als we toch iets met wijn gaan doen, dan met goede wijn”, zo besloten Martin Kooij en Eric Beukers. Verwacht bij de heren geen spotgoedkope flessen. “Maar tussen de 10 en 20 euro per fles kan je bij ons heel veel lekkere wijn kopen”, verzekert Beukers.
Bij Hun heeft een mooi assortiment wijnen uit Argentinië, Spanje en Italië. “We betrekken het van een importeur, een relatie die we al heel lang kennen”, vertellen ze. Het assortiment is nog in de opbouw-fase.

Kamado
In de showroom van Bij Hun staat een uitgebreid assortiment kamado’s. Bij Hun biedt deze Japanse barbecues van één merk: Yakiniku. “Dat biedt een optimale combinatie van prijs en kwaliteit”, legt Martin Kooij uit. “Er is levenslange garantie op het keramiek en het heeft de beste kwaliteit roestvrij staal. Als je hem goed behandelt, kan je de kamado heel lang buiten laten staan.”
Naast de verschillende formaten van de kamado’s hebben biedt Bij Hun ook de Shichirin BBQ tafelgrill, een grote diversiteit aan accessoires en kwalitatief hoogwaardig houtskool en rookhout.
Elke kamado wordt door de heren van Bij Hun persoonlijk gemonteerd. Ook geven ze de klant uitgebreide uitleg. “Want we willen dat iemand die een kamado koopt de aandacht krijgt die hij nodig heeft.”

Workshops
Bij Hun houdt ook workshops. In de showroom krijgen de deelnemers uitleg over rundvlees en wijn. De kamado wordt buiten geplaatst en met zorg aangestoken. “We geven tijdens de workshops geen kookles. We willen de beleving overbrengen. Dat doe je dan later met je vrienden in je eigen tuin”, zeggen de mannen.

Informatie
“We zij geen winkel. Je kunt via de website een bestelling doen en je haalt die hier af”, legt Eric Beukers de opzet van Bij Hun uit.

Showroom en afhaal locatie:
Brugge 18
2993 LB Barendrecht
www.bijhun.nl