Toekomst Kledingbank UnieK onzeker

BARENDRECHT - Stichting Kledingbank UnieK aan de Talmaweg bestaat vijf jaar. De winkel heeft meer dan zeshonderd vaste klanten. Maar toch is de toekomst onzeker.
Stille armoede inspireerde Ariane Verdoorn en Niko Pjetri vijf jaar gelden om ook iets voor deze mensen op te zetten in Barendrecht. Ze konden een ruimte huren in het voormalige kantoor van Patrimonium aan de Talmaweg.
“Ons doel is mensen helpen. Daarbij gaat het niet alleen om onze eigen klanten, maar ook Oekraïners hebben de laatste weken onze deur kunnen vinden. Waar we kunnen helpen, helpen we”, vertellen Verdoorn en Pjetri. In het pand aan de Talmaweg kunnen de klanten terecht voor kleding, fietsen, levensmiddelen en een kapper.
Wie het pand van UnieK binnenstapt, treft binnen een kledingwinkel aan. Verderop in het pand is een kleine supermarkt, de UnieK Maket, compleet met mooie koelvitrines.
Bij de bevoorrading van de winkel krijgt UnieK steun van winkeliers, waaronder supermarkten in Barendrecht, Rhoon en Heerjansdam. Ook particulieren dragen bij. Daarnaast wordt er ook zelf ingekocht, vooral food en non-food producten. Ook artikelen als shampoo, waspoeder en maandverband moet Uniek vaak zelf inkopen.
De kleding die in de winkel hangt is geschonken. “Bij kleding hebben we echt een gunfactor. Bij voedsel moet dat nog groeien”, constateert Ariane Verdoorn.
Vervolg op pagina 3.

Verenigingen fuseren

PORTLAND - De senioren van de badmintonverenigingen BC Portland en BVZP gaan samen verder onder de naam BC Barendrecht. De jeugdafdeling van BC Portland gaat zelfstandig verder.