Valse start?

"De uitvoering van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is een beleidsterrein dat hoort bij lokaal bestuur. Het gaat om mensen die voor hun dagelijks functioneren ondersteuning nodig hebben van de overheid. 

Dhr. van der Linden vindt het een moeilijk terrein en zegt de wijsheid niet in pacht te hebben. Niemand heeft de wijsheid in pacht, meneer van der Linden. De ontwikkeling en uitvoering van sociaal beleid komt tot stand in doorlopende uitwisseling van ervaringen met mensen die het betreffen. Doe je dat niet dan kan het goed fout gaan, kijk naar de toeslagenaffaire. 

Met welk doel gaat EVB in gesprek met bewoners? Kennelijk niet om over sociaal beleid te praten. Het lijkt alsof de EVB als een ziende blinde en als horende dove door de wijken is gegaan. Gelukkig niet over een polletje onkruid of stoeptegel gestruikeld.

Sociaal beleid wordt het stiefkindje, want eerst komt het eigen verkiezingsprogramma. Het wordt een klus om goed invulling te geven aan ruimhartig beleid. Daarom wil EVB gedeelde verantwoordelijkheid door middel van een raadsakkoord en een ‘ongebonden’ wethouder. Dan kun je goed beleid claimen als een succes voor EVB, voor slecht beleid heb je de wethouder als kop van jut. Pak eigen verantwoordelijkheid voor sociaal beleid.

Ben Huitink,
(oud-wethouder namens D66),
Barendrecht


Hospice de Reiziger
zoekt vrijwilligers

“Hospice de Reiziger is dringend op zoek naar een aantal vrijwilligers. Het betreft iemand voor de administratie en een aantal mensen voor versterking van de kookploeg. Hieronder een korte toelichting op beide functies:

Administratie
Weet jij iemand of ben je zelf iemand die zich graag wil inzetten voor het werk in het hospice, maar liever achter de schermen.
Wij zijn op zoek naar een administratieve ondersteuning. Ben jij handig met de computer? Ervaring met Excel en Word? Werk je graag zelfstandig? En sta je graag iemand (telefonisch) te woord?
Wij zoeken uitbreiding van ons team. Beschikbaarheid 8 uur per week op woensdag.
 

Kookvrijwilliger
Wil je van betekenis zijn voor onze gasten en familie? Sta je graag in de keuken? En vind je het leuk om voor een groep mensen te koken? Sluit je dan aan bij onze keukengroep. Er zijn diverse vacatures.
Voor de donderdag zoeken wij naar een vaste lunchvrijwilliger, die voor onze gasten een lunch naar wens bereidt. Of ben je liever flexibel? Dan zoeken wij ook naar jou. Voor het diner zijn wij op zoek naar iemand die graag kookt en regelmatig beschikbaar is (ook in de weekenden).

Kom je graag kennis maken of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar info@hospicedereiziger.com.
De coördinator neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op.”

Willem Bogaard,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.