De onthulling van het jubileumlogo. (foto: Katrin Peijer)
De onthulling van het jubileumlogo. (foto: Katrin Peijer) Foto: Katrin Peijer

ZPB opent jubileumjaar met speciaal logo

BARENDRECHT - Op vrijdag 1 april opende ZPB haar jubileumjaar met een receptie voor genodigden.
Een nieuw logo werd onthuld en hoofdsponsor Heijboer verblijdde de club met een cheque van 9.000 euro.
Na de speech van voorzitter Wim Nienhuis volgde nog een speech van loco-burgemeester Tanja de Jonge die de club namens de gemeente feliciteerde.

Ook het Inge de Bruijnzwembad, vertegenwoordigd door directeur John van den Burg en voorzitter van de Raad van Commissarissen Job Hoogendoorn verblijdde de club met een bijdrage voor onder meer de zwemdisco voor de jeugd tijdens het feestweekend.
Bij de oprichting van de vereniging was er nog geen overdekt of verwarmd zwembad. "De vereniging was in het bezit van een polobal, koord, twee doelen en 5 gulden aan kasgeld. Als snel blijkt de vereniging levensvatbaar en wordt er aansluiting gezocht bij de KNZB”, zo weet men bij de vereniging.
ZPB kijkt terug op een mooie en rijke historie met vele hoogtepunten. "In 90 jaar tijd zijn er vele generaties opgegroeid binnen onze club, hebben we geboortes meegemaakt en het verlies van dierbaren samen kunnen verwerken."

Het weekend van 24, 25 en 26 juni is uitgeroepen tot feestweekend met feest en activiteiten voor alle leden in en om het zwembad.