Feest bij spelers en aanhang van Vitesse.
Feest bij spelers en aanhang van Vitesse. Foto:

Vitesse beleeft zinderende zaterdag

BARENDRECHT - De korfballers van Vitesse beleefden een zinderende zaterdag, waar ze nog lang aan zullen terugdenken.
Nadat diverse jeugdteams al kampioen waren geworden, deed ook Vitesse 3 dat in Giessen tegen ACKC 2 dunnetjes over. Vervolgens pakte Vitesse 2 de felbegeerde titel in de eerste klasse en staat de ploeg al met anderhalf been in de overgangsklasse; ongekend. De sfeer was gezet voor de hoofddis van deze inderdaad zinderende zaterdag.
Vitesse 1 kon uit tegen Weidevogels niet alleen de titel pakken, maar ook direct promotie afdwingen. De Bleiswijkers wilden het Barendrechtse feestje maar wat graag verpesten en hadden ook uitzicht op het kampioenschap. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijk avondje. Geen stoeltje was nog onbezet, de hal dampte en de atmosfeer was hoogzwanger van het verlangen aan beide kanten naar een mooie pot korfbal. En die kwam er.
Vitesse had de startblokken goed afgesteld en stond al snel op 0-3, maar Weidevogels had de hal niet voor niets uitbundig versierd. De thuisploeg kwam tot 2-3 en niet veel later tot 3-4. Het was een felle tweestrijd tussen een op papier beter Vitesse, maar wilskracht, doorzettingsvermogen en een paar scherpe schutters leverden Wiedevogels niet voor niets een ticket voor de kruisfinales op.
Vitesse won uiteindelijk met 20 - 24. Daarna was de tank ook helemaal leeg aan beide kanten. Een prachtig schouwspel in een heerlijke ambiance; zo eindigde Super Saturday.
Vitesse staat nu in de kruisfinales en mag op 9 april aantreden tegen Movado, maar promotie is al een feit.