(foto: John van Neuren)
(foto: John van Neuren) Foto:

Smitshoek verliest op eigen veld van Achilles Veen

BARENDRECHT - Smitshoek heeft de uitoverwinning op DUNO D geen succesvol vervolg kunnen geven. Thuis moesten de Smitshoekers het onderspit delven tegen de groenwitten formatie uit Veen. 

In een weinig enerverende eerste helft waren de kansen schaars en was de wind ook een vervelende factor voor de spelers. Waar de groenwitten de bal hebben, is de eerste kans voor Smitshoek. Jochem van den Biggelaar ziet Guyon Fernandez vertrekken achter de laatste linie en lanceert de spits. Nino Urban sprint wel met hem mee, maar Fernandez besluit zelf te schieten en ziet zijn inzet gekeerd worden door Achilles-goalie Jordy Zielschot. Het eerste gevaar voor de gasten is direct raak. Een afstandsschot van ongeveer 25 meter wordt door de wind gevangen en verdwijnt over Michael Fabrie heen, 0-1.

Na de rust komt er een energieker Smitshoek naar buiten. Na een serie hoekschoppen kopt Nick Meijboom op doel en via een scrimmage eindigt de bal op het hoofd van Emilio Samsey die bij de tweede paal de 1-1 binnenkopt. Minuten later gaat het gruwelijk mis als Michael Fabrie ongelukkig uitglijdt, waardoor de bal voor de voeten komt van Achilles-spits Thomas Schilders die vervolgens van een meter of veertig de bal in het lege doel schiet, 1-2. Smitshoek moet in de achtervolging, maar gevaarlijk wordt het nooit. Veen is in de omschakeling de gevaarlijke ploeg en na een aantal reddingen moet Fabrie in de 84e minuut toch buigen voor opnieuw Thomas Schilders. De spits draait knap weg bij het centrale duo van Smitshoek en schuift bekeken de 1-3 binnen.