Knappe overwinning Heerjansdam

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag in Rotterdam tegen XerxesDZB en won eindelijk weer eens: 0-2. Dat was lang geleden, 6 november 2021 bij BVCB (1-2). Op die overwinning tegen XerxesDZB was weinig aan te merken, want die was verdiend.

De ploeg van trainer Jonathan Jonk speelde heel verstandig en volwassen, compact, met de linies kort op elkaar gaf het weinig kansen weg.

Veerkrachtig Barendrecht

BARENDRECHT – BVV Barendrecht deed zaterdag goede zaken in de top van de Derde Divisie. De rood-witten wonnen op De Bongerd afgetekend van nummer twee FC Lisse met maar liefst 6-2.

Bij rust stond het al 2-2. Na de rust deden de rood-witten aan klantenbinding. In misschien wel een van de beste helften van dit seizoen werd FC Lisse met de rug tegen de muur gezet en met prachtige aanvallen en doelpunten weggespeeld.

Barendrecht grijpt naast periodetitel

BARENDRECHT - BVV Barendrecht heeft dinsdagavond een punt gepakt in de uitwedstrijd bij Excelsior'31. Het bleef in het Overijsselse Rijssen 0-0. De rood-witten hadden nog een kleine kans op een periodetitel, maar die ging naar koploper Sparta Nijkerk.

In een rommelig duel met veel balverlies was de eerste kans voor Niels Vorthoren, hij kopte over.
Na de rust weer aan beide kanten doelgevaar. De beste kans kreeg Barendrecht halverwege de tweede helft. Joey Jongman kopte uit een vrije trap van Romano van der Stoep tegen de paal. Barendrecht probeerde het in de slotfase nog, een inzet van Tim Eekman werd door de doelman gered. Zo bleef het 0-0.

Barendrecht blijft vijfde in de Derde Divisie met nu 37 punten uit 23 wedstrijden. Sparta Nijkerk, koploper en winnaar van de tweede periode, heeft 10 punten meer.