Koningsdag in het centrum van Barendrecht op een foto uit 2017.
Koningsdag in het centrum van Barendrecht op een foto uit 2017. Foto:

Voorbereidingen voor Koningsdag

BARENDRECHT - Nadat Koningsdag twee jaar niet door kon gaan, wordt nu weer in Barendrecht en Heerjansdam een 'ouderwetse' viering voorbereid. 

Centrum Barendrecht
Na veertig jaar is er een wisseling in de organisatie van Koningsdag in Barendrecht. Mariane Jack, René Okkerse en Angelique Buik-Franken zijn de nieuwe gezichten van Oranjevereniging Juliana.
“Uiteraard zullen wij voortborduren op het oude vertrouwde concept maar willen wij zeer zeker onze eigen stempel drukken op de toekomstige plannen, zo willen wij de aankomende jaren bouwen aan een evenement met vele nieuwe activiteiten, animatie en acts”, zeggen de nieuwe organisatoren. Ze zijn bereikbaar via info@oranjebarendrecht.nl en de facebook pagina @Oranjedorpskern.
Het programma voor Koningsdag wordt binnenkort bekend.

Op Koningsdag is de Oude Dorpskern voorzien van een Braderie en een vrijmarkt voor de kinderen.
Kramen zijn te reserveren via het formulier op de website van de Oranjevereniging. Kies bij het invullen voor ‘braderie’. Een kraam kost 30 euro.
De vrijmarkt vind plaats op het gazon van de Dorpskerk, deze plaatsen zijn alleen beschikbaar voor kinderen onder de 15 jaar en te reserveren door het formulier in te vullen en te kiezen voor ‘vrijmarkt’. Een plaats op de vrijmarkt kost 10 euro borg. Dit geld wordt teruggegeven als de plaats weer schoon wordt opgeleverd.
www.jack-events.com/
koningsdag

Middenbaan
Op de Middenbaan wordt op Koningsdag, woensdag 27 april, een kindervrijmarkt gehouden. Deze duurt van 10 tot 16 uur. Wie op een kleedje spulletjes wil verkopen, stuurt een mailtje naar koningsdagmiddenbaan@gmail.com. Er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Heerjansdam

Oranjevereniging Heerjansdam houdt in de vooravond van Koningsdag een playbackshow. Deze wordt gehouden in de Tent, op dinsdag 26 april vanaf 20 uur.
“Eindelijk mag iedereen zijn talent weer aan het grote publiek tonen. Heb jij talent, droom je er ook van om net als Maan of Snelle op het podium te staan? Heb jij net zo’n te gekke outfit als de Snollebollekes, en krijg je iedereen in de zaal mee? Geef je dan nu op!”
Jong en oud kan zich aanmelden via : info@ovheerjansdam.nl
“Gezien de historie van de Playbackshow zou de Oranjevereniging Heerjansdam het zeer op prijs stellen als er ook weer 18-plus kandidaten meedoen!”

Oproep
Organiseer je zelf een activiteit op Koningsdag? Laat het weten aan De Schakel:
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl