Horecastewards actief in uitgaansgebied

BARENDRECHT – Horecastewards moeten op vrijdag en zaterdag zorgen voor orde en rust in het uitgaansgebied rond het Doormanplein.

De inzet van de horecastewards is een gevolg van overleg tussen de burgemeester en de twee bewonersverenigingen in de Oude Dorpskern. Het is de bedoeling dat de stewards samenwerken met de horeca. Ze gaan het gesprek aan met mensen die overlast veroorzaken.
In een tiental steden is de inzet van horecastewards al een succes. Ze zijn onder meer actief in het centrum van Rotterdam. In Barendrecht is hun inzet een proef tot 1 oktober. Ze zijn op vrijdag en zaterdag van 20 tot 3 uur aanwezig in de Oude Dorpskern. In verband met de overlast van de laatste tijd zijn dan ook de politie en boa’s aanwezig.
De horecastewards zijn voor het eerst ingezet op vrijdag 1 april. Toezichthouders (ook in burger) hebben die avond en nacht bekeuringen uitgedeeld aan mensen die onnodig claxonneerden of die te hard reden. Ook zijn jongeren geïdentificeerd die bewust in de buurt bleven rondhangen om voor problemen te zorgen. Bewoners en ondernemers hebben positief gereageerd op de nieuwe aanpak.


Barendrecht tegen
Graaf van Portland

BARENDRECHT - De gemeente Barendrecht is tegen de mogelijke komst van het horecabedrijf Graaf van Portland aan de Koedood naast de Carnisse Grienden. Zij stuurt hiertoe deze week een zienswijze (ambtelijke taal voor een bezwaar) naar de gemeente van Albrandswaard.
Albrandswaard is ondanks vele eerdere zienswijzen en 730 getekende petities vooralsnog voorstander van de bouw van deze grootschalige horecavoorziening met andere bedrijfsactiviteiten. En dat een stiltegebied in een van de laatste ‘gave' poldergebieden in de regio IJsselmonde.
Inwoners die zich ook willen uitspreken voor het behoud van de natuur en tegen het bouwplan, kunnen een zienswijze downloaden op www.polderkolder.org/zienswijze.