Kom-in-beweging dagen voor 60-plussers

BARENDRECHT- Voor iedereen van 60-plus die graag blijft bewegen of benieuwd is hoe fit hij/zij eigenlijk nog is: op 3 en 4 mei zijn de ‘Kom-in-beweging’ dagen. Met een fit-test én informatie over het sport- en beweegaanbod in Barendrecht.
Tijdens de Kom-in-beweging dagen kunnen bezoekers meedoen aan diverse clinics en een persoonlijke fit-test, die inzage geeft in de conditie. Er zijn kraampjes met informatie, er is koffie en de deelnemers krijgen na afloop een boekje met een overzicht van al het sport- en beweegaanbod mee. Op deze dagen zijn ook een buurtsportcoach, fysiotherapeut, lifestylecoach en ouderenadviseur aanwezig. Het is een samenwerking tussen KijkopWelzijn en Gymnastiek Vereniging Barendrecht.
De Kom-in-beweging dagen zijn gratis en vinden plaats op:
dinsdag 3 mei van 13 tot 15 uur en woensdag 4 mei van 10 tot 12 uur in Sporthal Flensburg (bij de Gymnastiekvereniging) - Vaanpark III, Flensburg 5 in Barendrecht.
Aanmelden: gratis via mail buurtsportcoach@
kijkopwelzijn.nl of op 0180 691 800.


Aanmelden voor ontbijt op Bevrijdingsdag

BARENDRECHT - Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei, wordt dit jaar gevierd met een aantal activiteiten in de Oude Dorpskern.
In de Dorpskerk wordt die ochtend de Vrijheidsmaaltijd gehouden. Het is een ontbijt, waaraan wordt deelgenomen door verschillende leeftijdsgroepen. Ze eten samen en voeren een gesprek over de betekenis van vrijheid.
De Vrijheidsmaaltijd wordt gehouden in de Dorpskerk van 8.30 tot 10 uur. De organisatie is op zoek naar mensen uit verschillende leeftijdsgroepen. Tijdens een ontbijt praten ze met andere Barendrechters over vrijheid. Wie zin heeft om hieraan deel te nemen kan zich aanmelden per e-mail naar info@sedob.nl. Graag het geboortejaar vermelden en de reden waarom u / jij hieraan wilt deelnemen.
Aansluitend op het ontbijt is er een concert door Harmonievereniging Barendrecht.