Hugo Broers.
Hugo Broers. Foto:

‘Penoze Hugo’ komt naar ReadShop Barendrecht

BARENDRECHT - De Amsterdamse ex-crimineel Hugo Broers, 'Penoze Hugo', signeert zaterdag 16 april van 16 tot 17 uur zijn net verschenen boek bij boekhandel de ReadShop Barendrecht, Middenbaan 82. Bij aanschaf van het boek krijgt de koper deze dag nog het Boekenweekgeschenk cadeau.
Hugo Broers is een van de laatste gezichten van de oude Amsterdamse penoze. Opgegroeid in de Warmoesstraat, waar hij dagelijks door zijn vader werd mishandeld, leerde hij de codes van de onderwereld als geen ander kennen. Hij zat in hetzelfde wereldje als Willem Holleeder, Cor van Hout, Klaas Bruinsma, Zwarte Joop de Vries en Frits van de Wereld. Met zijn eigen team veegde hij De Wallen schoon. Hij vocht, stak en dealde zich door het leven en bracht bijna veertien jaar door in de gevangenis. Met bijnamen als ‘Robin Hood’ én ‘Het monster van de Warmoesstraat’ werd hij wereldberoemd in Amsterdam en ver daarbuiten.
In Penoze Hugo vertelt Hugo Broers openhartig over zijn beschadigde jeugd, over de wereld van prostitutie en drugs, over grote namen uit het criminele milieu, over de miljoenen die hij verdiende en ook weer kwijtraakte, en over de wijsheid die met de jaren kwam. Een absolute aanrader voor de liefhebber van échte misdaad.
Tegenwoordig leidt Hugo een sportief leven en geeft hij rondleidingen op de Wallen.


Boekenweek start op
zaterdag 9 april

BARENDRECHT – Op zaterdag 9 april begint de Boekenweek, natuurlijk ook bij de ReadShop Barendrecht, Middenbaan 82.
“Heel fijn dat het weer gevierd kan worden zonder enige beperkingen”, zegt boekhandelaar Mark Snoek.
Van 9 tot en met 16 april krijgen klanten bij aanschaf van 15 euro aan Nederlandstalige boeken, het Boekenweekgeschenk van topauteur Ilja Leonard Pfeijffer cadeau.
Het Boekenweekessay is dit jaar geschreven door niemand minder dan Marieke Lucas Rijneveld. Haar essay Het warmtefort is te koop voor5 euro.


Live blues bij
L'Esprit/de Beuk

BARENDRECHT - Zondag 10 april is er vanaf 15 uur bij L'Esprit in De Beuk prima bluesmuziek met de Jan de Bruijn Band. Jan is een geweldige Brabantse muzikant, die zich laat begeleiden door enkele topmuzikanten. Entree 10 euro. Wie dit optreden wil bijwonen, stuurt een mailtje naar jan.lesprit@upcmail.nl.

Jan de Bruijn.