De Lofstem houdt zangavond

BARENDRECHT – Zangvereniging de Lofstem houdt zaterdag 9 april een zangavond in de Eben-Haëzerkerk, Voordijk 252 (ingang Dudokdreef).
Aan deze avond werken mee: Kinderkoor ‘Opent Uwen Mond’ onder leiding van Gery Bleeker., Organist Stijn Bunk, gemengd koor ‘de Lofstem’ onder leiding van Jaco van der Have, organist Edwin van Heteren en Eline Terlouw (dwarsfluit). Ds. M.A. Kempeneers zal deze avond openen en de meditatie verzorgen.
Deze avond begint om 19.30 uur, de kerk open vanaf 19 uur. De collecte is bestemd voor de Vluchtheuvel. De toegang is vrij.


Toneel en politiek in bij Vis

BARENDRECHT - Iedere dinsdag tussen 20 en 22 uur biedt presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten. Met dinsdag 12 april: terugblik en toneel
Tussen 20 en 21 uur zijn Winnie Hofland en Sandra Kok te gast. Zij stonden als respectievelijk nummer 1 en 2 op de verkiezingslijst van de nieuwe politieke partij: Wij Barendrecht. Ondanks een enthousiaste campagne zijn ze er niet in geslaagd zetels te behalen in de gemeenteraad. Jos heeft Winnie en Sandra uitgenodigd om terug te blikken op de verkiezingscampagne en om hen de vraag te stellen: “hoe nu verder”?
Tussen 21 en 22 uur: Toneelvereniging Barendrecht. Zaterdag 23 april geeft de toneelvereniging Barendrecht weer een toneelvoorstelling. In theater Het Kruispunt zullen zij de eenakter over dementie “Het gebroken licht” van Aries Bremer opvoeren. In de studio zijn Wim van der Meulen en Marion Kozijn om alles over de voorstelling te komen vertellen.
Het programma wordt uitgezonden door Exxact Barendrecht.


Aandacht voor filmacteren

BARENDRECHT - Vanavond, donderdag 7 april tussen 19 en 20 uur in het programma Podium Vis Extra: Cursus Film acteren.
Theater Het Kruispunt organiseert in samenwerking met de Filmacteerschool een cursus filmacteren. Deze cursus is voor spelers die al enige (film)acteerervaring hebben. De cursus wordt gegeven door Danny Bliek en Yvonne van der Haven, beiden filmmaker en winnaar van het 48 Hour Film Project Eindhoven. Ze komen vertellen over deze cursus.
Podium Vis is te horen op Exxact Barendrecht.