Fietsen voor Oekraïners

BARENDRECHT – De oproep van Het Zijspoor om fietsen in te leveren, bestemd voor vluchtelingen uit Oekraïne, is een succes. Er zijn inmiddels 17 fietsen geschonken.
“Agenten van Politie Rotterdam hebben, ongeveer drie weken geleden met drie touringcars 150 gezinsleden van politie - en grensbewakers weggehaald uit Oekraïne. Na omzwervingen zitten deze mensen nu in Dirksland. Er wordt gekeken wat de behoefte aan fietsen is”, meldt Johan Terdu van Het Zijspoor.

Verlies en winst voor Taveri

REGIO - Voor de tafeltennissers van HBM/Taveri stonden er afgelopen week liefst twee wedstrijden op het programma.
Allereerst diende donderdagavond een thuiswedstrijd afgewerkt te worden tegen Taveba uit Barendrecht, wat op dat moment de laatste plaats op de ranglijst bezette. De gasten uit Barendrecht kwamen verrassend sterk voor de dag. Bij vlagen werden de (voornamelijk Barendrechtse) toegestroomde toeschouwers getrakteerd op mooi tafeltennis. Uiteindelijk gingen de Ridderkerkers met 4-6 kopje onder.
Op vrijdag ging de formatie uit Ridderkerk in Hazerswoude op bezoek bij Avanti. De zwakste broeder in de poule. Ondanks dat het spelniveau niet al te best was werd er toch een ruime 3-7 overwinning behaald.

Kennismaking met
Barrhopoort

BARENDRECHT - Mensen die begonnen zijn met fietsen, kunnen zaterdag 9 april gratis meefietsen bij Toerclub Barrhopoort. Bij Barrhopoort wordt, bij voldoende deelnemers, in groepen gereden met een maximale groepsgrootte van 14 personen.
De clubritten zijn op woensdag-, zaterdag- en zondagochtend. Wie een keer wilt meerijden, kan zaterdag 9 april naar het clubhuis komen om mee te rijden met de kennismakingsrit van 50 of 75 km. Aanvang 9.30 uur op sportpark De Doorbraak aan de Zuider Carnisseweg 103. Aanmelden via www.fietssport.nl/clubs/108037