Het MeeZingKoor van Harmonievereniging Barendrecht.
Het MeeZingKoor van Harmonievereniging Barendrecht. Foto:

MeeZingKoor zingt in het Trefpunt

BARENDRECBHT - Het MeeZingKoor van Harmonievereniging Barendrecht zal zaterdag 9 april een gratis concert geven in het Trefpunt dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht.
Dit concert is in de rij van jubileumconcerten die alle groepen en orkesten van de vereniging in deze periode organiseren.
Het MeeZingKoor presenteert zich op deze avond aan het publiek en hoopt dat er veel mensen komen luisteren. Het koor heeft de laatste maanden goede vorderingen gemaakt mede door de inzet van de nieuwe dirigent Elly Bezemer en een aantal nieuwe leden die met de vaste kern nu een hechte groep vormen die er iedere donderdagavond met veel plezier komen zingen.
Uiteraard hoopt het koor na zaterdag op nog meer enthousiaste leden op hun wekelijkse repetitieavond in het Trefpunt te verwelkomen (donderdag van 20 tot 22 uur). Het koor wordt ondersteund door een combo van piano, accordeon, gitaar en slagwerk.
Als gasten zullen optreden het BeginnersOrkestVolwassenen (BOV) en het AspirantenOrkest van de vereniging onder leiding van Johan Noothout. Beide orkesten repeteren op vrijdagavond.
Alzheimer Café

BARENDRECHT- Op woensdag 20 april vindt het volgende Alzheimer café plaats. Het thema van deze maand is: ‘hoe blijft u zo lang mogelijk fit bij dementie’.
Het Alzheimer Café vindt plaats in Bibliotheek AanZet, Het Kruispunt in Barendrecht. Gastvrouw en Dementiecoach Klazina van den Herik gaat in gesprek met een fysiotherapeut, die laat zien hoe u zo lang mogelijk fit blijft, zeker als er sprake is van dementie. Vragen die daarbij aan de orde komen zijn: Waarom is bewegen zo belangrijk? Hoe kunt u vallen voorkomen? Bewegen vanuit een stoel, kan dat?
Geïnteresseerden zijn welkom in de Bibliotheek aan Zet aan de Middenbaan 111. De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. Het Alzheimer Café Barendrecht wordt georganiseerd door Aafje, Laurens, Bibliotheek AanZet en KijkopWelzijn. Meer informatie: via mail m.burger@kijkopwelzijn.nl of telefonisch op 0180 691 800.

Opruimen als je ouder wordt

BARENDRECHT- Op donderdag 21 april houdt KijkopWelzijn een themabijeenkomst voor senioren, met als thema: Opruimen als je ouder wordt. Tijdens deze bijeenkomst krijgen geïnteresseerden tips over de aanpak van opruimen en een toelichting op de service van Het OpruimGezelschap.
Petra Teunissen van Het OpruimGezelschap vertelt over ‘Opruimen als je ouder wordt’. Veel ouderen hebben in hun lange leven talloze bezittingen verzameld. Allemaal spullen die men eens ‘een keer’ wil uitzoeken. Petra Teunissen weet dat ouderen zich soms een beetje generen voor zo’n volle zolder of uitpuilende kast. Dat is helemaal niet nodig, maar spullen kunnen in deze levensfase wel een last worden.
Daarom geeft Petra tips hoe het opruimen zó aangepakt kan worden dat het geen rotklus is, maar een mooi proces. Tot slot vertelt Petra over Het OpruimGezelschap, een service waarbij vrijwilligers van Stichting Present komen helpen met sorteren en opruimen De themabijeenkomst is op donderdag 21 april om 14 uur in het Dienstencentrum aan de Windsingel 166.

Vergoeding AutoMaatje

BARENDRECHT - Door de aanhoudende stijging van de brandstofprijzen heeft ANWB AutoMaatje landelijk besloten de onkostenvergoeding voor AutoMaatje chauffeurs tijdelijk te verhogen naar 35 cent per kilometer. Deze tijdelijke verhoging is per 21 maart ingegaan en zal eind mei worden heroverwogen. Ook AutoMaatje Barendrecht zal deze verhoging invoeren om de ritten voor de vrijwillige chauffeurs betaalbaar te houden.
AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De klant betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van nu tijdelijk 35 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur en evt. parkeerkosten.
Bij KijkopWelzijn zit op maandag- woensdag- en vrijdagochtend tussen 9 en 12 uur een vrijwilliger klaar om de verzoeken van inwoners van Barendrecht aan te nemen.
Voor informatie of om een rit aan te vragen, kan men op maandag, woensdag en vrijdagochtend bellen naar 0180-626400 of u mailen naar automaatje@kijkopwelzijn.nl.
Let op: maandag 18 april is het Tweede Paasdag en is het kantoor van KijkopWelzijn gesloten. Hierdoor is maandag 18 april de telefoondienst van AutoMaatje niet bereikbaar. Wie in de week van 18 april een rit wil, moet uiterlijk vrijdag 15 april bellen voor de rit.

William Vat over 
schuldhulpverlening

BARENDRECHT - William Vat gaat vanavond, donderdag 7 april van 20 tot 21 uur, op Exxact Barendrecht live in gesprek over de schuldhulpverlening.
Veel mensen raken in deze moeilijke vreemde tijden in de schuld. Mensen die er niet meer uitkomen kunnen een beroep doen op de schuldhulpverlening. William gaat in deze uitzending in gesprek met Radar Credit Manager - Nederland, Frans Bayense.

Cursus Filmacteren
BARENDRECHT - Theater het Kruispunt biedt in samenwerking met de Filmacteerschool opnieuw een cursus filmacteren aan.
De cursus wordt gegeven door de filmmakers Danny Bliek en Yvonne van der Haven. In tien lessen werk je aan je persoonlijke acteerkwaliteiten, je leert spelen met subtekst, timing en doseren van emoties. De speloefeningen worden in de les opgenomen en teruggekeken. Bij de cursus zit ook een filmbezoek inbegrepen.
Deze cursus is geschikt voor spelers vanaf 18 jaar (jonger in overleg) die al enige acteerervaring hebben, en start op dinsdagavond 12 april.
Inschrijven kan via de site van Theater het Kruispunt.

Jeugdplein is verhuisd

BARENDRECHT- Jeugdplein can (voorheen PVOO) is verhuisd naar Middeldijkerplein. Het is een kleinschalige jeugdhulporganisatie. Ze begeleiden en behandelen kinderen tot en met 18 jaar.