Het kruis naast de Wimpels van Marte Röling.
Het kruis naast de Wimpels van Marte Röling. Foto:

Passion-kruis trekt de aandacht

BARENDRECHT – Het witte kruis van The Passion lag zaterdag 9 april in het centrum van Barendrecht. 's Middags was het kruis te zien op het plein voor Het Kruispunt.

Mensen konden hier een kaarsje branden of een bemoedigend kaartje schrijven. De kaartjes zijn daarna gestuurd aan Barendrechters die dit goed kunnen gebruiken.
Er kon ook een korte wandeling over het plein langs een aantal ‘zingevingsvragen'. Er is ook gelegenheid voor het voeren van gesprekken. Direct bij de start waren er al mensen die een kaarsje wilden branden. Ook voor de gratis Bijbels was belangstelling.
's Avonds stond het kruis in de hal van de Bethelkerk. Daar was een optreden van Rob Favier. Het concert 's avonds kon rekenen op circa 70 bezoekers. Er was een persoonlijk en intieme sfeer. Rob Favier nam de aanwezigen met zijn liedjes mee langs de onzekerheden en ‘maakbaarheid' van het leven, onze dagelijkse bezigheden en prioriteiten, grote thema's zoals oorlog en het milieu als ook de kwetsbaarheid van de mens passeerden de revue. Rob spiegelde dit alles aan het leven en de lijdensweg van Jezus Christus. Kruis en concert maakten deel uit van de de Passion 40daagse. Daar was een collecte aan gekoppeld, bestemd voor noodhulp in de Oekraïne.