De weekmarkt op het Binnenhof.
De weekmarkt op het Binnenhof. Foto:

Marktkooplieden willen niet naar Bongerd

BARENDRECHT – De marktkooplieden verkeren in onzekerheid over de plaats van de weekmarkt, als op het plein voor het gemeentehuis de kermis wordt gehouden.

Door de kermis zou de markt op 22 april ergens anders moeten staan. Gemeenteraadslid Cicilia Rijsdijk (EVB) heeft hier vragen over gesteld aan het college. "Marktkooplieden maken zich zorgen over potentiële locaties, er wordt nu gesproken over de locaties Schaatsbaan, Binnenlandse Baan of De Bongerd. Niet alle locaties generen even veel omzet. De voorkeur van de Marktkooplieden gaat uit naar de Binnenlandse Baan”, zegt Rijsdijk. Zij wil van het college duidelijkheid.
Als de markt niet op de Binnenlandse Baan geplaatst kan worden, wil Rijsdijk weten waarom dit niet mogelijk is. De weekmarkt is in het verleden vaak verplaatst naar de Binnenlandse Baan, die dan was afgesloten voor autoverkeer.
Michel van Aelst, die met dierenbenodigdheden op de markt staat, maakt zich zorgen over het uitblijven van een oplossing. Toen het plein voor het gemeentehuis opnieuw werd ingericht, heeft de weekmarkt maandenlang op de Schaatsbaan gestaan. "Door de herbestrating is dat niet meer mogelijk. De weg is te smal geworden”, vertelt hij.
Vervolg op pagina 3.