Verplaatsing weekmarkt

Vervolg van voorpagina
Vijf weken geleden heeft Van Aelst met een ambtenaar gekeken naar een alternatieve plek: de nieuwe parkeerplaats aan het Achterom (bij het Trefpunt). “Dat is echt te klein. Daar kunnen we niet staan”, zegt hij.
Van Aelst begrijpt niet waarom de markt niet tijdelijk op de Binnenlandse Baan kan staan. “Dat was veertig jaar onze vaste plaats tijdens de kermis. De gemeente hoeft alleen maar twee borden neer te zetten.” De parkeerplaats van De Bongerd is voor de marktkooplieden geen alternatief. Van Aelst heeft ook al een andere optie gehoord: de markt op 22 april niet door laten gaan. Onbegrijpelijk, vindt hij. “De markt is het enige evenement in Barendrecht dat elke week plaatsvindt. Je kunt het zien als een bedrijf waar zeventig man werkt.”

Reactie gemeente
Volgens een medewerkster van de gemeente is het niet mogelijk om de markt tijdelijk op de Binnenlandse Baan te plaatsen. “Er zijn daar verschillende hofjes en parkeerplaatsen. De Binnenlandse baan moet ook toegankelijk blijven voor hulpdiensten”
Ze bevestigt dat er op de Schaatsbaan sinds de herinrichting van de weg geen plaats meer is voor de markt. Dat heeft te maken met een splitsing van de rijbaan met een opstaande rand en een haag. “De kramen passen hier niet op. Dit is onder andere vastgesteld door de marktcommissie.”

Marktgelden
Raadslid Cicilia Rijsdijk heeft ook vragen gesteld over de marktgelden. “Op dit moment vernemen wij van marktkooplieden dat de lasten flink gestegen zijn ten opzichte van 2021”, schrijft ze aan het college. Ze wil een overzicht van de in rekening gebrachte marktgelden en een vergelijking tussen 2021 en 2022.


‘Penoze Hugo’ signeert

BARENDRECHT - De Amsterdamse ex-crimineel Hugo Broers, 'Penoze Hugo', signeert zaterdag 16 april van 16 tot 17 uur zijn net verschenen boek bij boekhandel de ReadShop Barendrecht, Middenbaan 82. Bij aanschaf van het boek krijgt de koper deze dag nog het Boekenweekgeschenk cadeau.