De SGP-CU bezocht tijdens de verkiezingscampagne de kledingbank.
De SGP-CU bezocht tijdens de verkiezingscampagne de kledingbank. Foto:

Vragen over toekomst kledingbank

BARENDRECHT – Gemeenteraadslid Arjan Stolk (SGP-CU) heeft aan het college vragen gesteld over de huisvesting van kledingbank Uniek. Dit naar aanleiding van het verhaal in De Schakel van 7 april en een werkbezoek van de SGP-CU fractie.

De kledingbank vreest dat ze het pand aan de Tamlaweg moeten verlaten. Stolk wil van het college weten welke afspraken hierover zijn gemaakt en wat de plannen zijn met het pand. Hij wil ook weten wat de gemeente gaat doen om voor de kledingbank een andere geschikte huisvesting te vinden.

Stolk vraagt het college om een reactie op het idee van de kledingbank om diverse maatschappelijke organisaties die ondersteuning bieden aan minima, onder één dak te huisvesten.

“Welke garantie wil het college geven dat de dienstverlening aan de cliënten met een minimuminkomen niet zal gaan stagneren en stilvallen als gevolg van een huisvestingsprobleem ? Daarbij is de al gedane toezegging ook van belang dat de gemeente zich sterk maakt voor goede opvang van de Oekraïense vluchtelingen die ook gebruik gaan maken van deze faciliteit”, aldus Arjan Stolk.

"De SGP-ChristenUnie heeft zich altijd hard gemaakt voor kledingbank UnieK en wat ons betreft blijft dit initiatief bestaan. Juist in deze tijd waar oplopende voedsel- en energieprijzen extra hard aankomen bij mensen die het minst te besteden hebben. Ook geeft de kledingbank nu extra hulp aan gevluchte mensen die in onze gemeente worden opgevangen.”