De Middenbaan kleurt weer oranje.
De Middenbaan kleurt weer oranje. Foto:

Middenbaan viert Koningsdag

BARENDRECHT – Koningsdag is voor de winkeliers van de Middenbaan de aanleiding om een leuke activiteit op poten te zetten.
“Door corona konden we twee jaar lang niets organiseren”, vertelt Cees Maaskant. Hij is één van de drie winkeliers het voortouw nemen bij het opzetten van activiteiten. “We willen op woensdag 27 april Barendrechtse kinderen de gelegenheid geven om op een kleedje hun oude spullen te verkopen.
Deze kindervrijmarkt duurt van 10 tot 16 uur. Wie op een kleedje spulletjes wil verkopen, stuurt een mailtje naar koningsdagmiddenbaan@gmail.com. Er is maar een beperkt aantal plaatsen.
Op de Middenbaan plaatsen 26 winkeliers van 10 tot 16 uur een kraam met aanbiedingen. De horeca is deze dag ook open.

De activiteiten op Koningsdag trekken altijd veel bezoekers. De winkeliers vragen mensen daarom om te voet of op de fiets te komen.


Burgemeester huldigt medewerkers van GKB

BARENDRECHT - Burgemeester Govert Veldhuijzen heeft op vrijdag 8 april drie medewerkers gehuldigd van de GKB groep, omdat zij al om en nabij de zestig jaar werkzaam zijn.
GKB bestaat 75 jaar. Het bedrijf is in 1946 gestart door Jan en Pieter Arie Kraaijeveld. De burgemeester huldigde twee zoons van Pieter Arie en één zoon van Jan.
Piet, zoon van Pieter Arie geboren 6 maart 1944 in 1960 gestart met het werken in de grienden. Momenteel is hij nog dagelijks aan het werk op het terrein. Maar ook als chauffeur voor het nabezorgen van materialen.
Henk, zoon van Pieter Arie geboren 21 april 1947. Hij is in 1962 gestart met werken. Heeft veel affiniteit met de techniek vanuit de eigen inzichten in de werking van machines. Na verloop van jaren is er een afdeling machinegebouw ontstaan. Vanaf 1999 tot 2007 is hij algemeen directeur geweest. Op dit moment is hij nog dagelijks te vinden in de machinefabriek.
Arie, zoon van Jan geboren 20 februari 1947. Hij is in 1962 gestart met werken en altijd sterk geweest in het handwerk. Maar later op een trekker met arm.

De huldiging bij GKB.