Nieuwe muziekcursussen bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - In mei start bij CultuurLocaal een nieuwe reeks kennismakingscursussen op verschillende muziekinstrumenten. In acht weken kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar leren spelen op hun favoriete instrument.

Van CultuurLocaal is bekend dat er in september en in januari korte cursussen starten. Kinderen krijgen dan tien weken les en sluiten af met een presentatie. Nu komt CultuurLocaal met een extra cursus vanaf mei tot aan de zomervakantie. Coördinator Hanneke Meijer legt uit waarom: “We hebben net de Kindermuziekweek gehad. Daarin hebben we met heel veel kinderen op de basisschool muziek gemaakt. Die kinderen zijn misschien enthousiast geworden en willen gelijk op muziekles en niet wachten tot na de zomervakantie.” Dit blijkt inderdaad het geval: de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Het nieuwe aanbod bevat cursussen op accordeon, dwarsfluit, harp, hobo, hoorn, klarinet, piano, saxofoon en viool. Daarnaast staan moderne zang, singer-songwriter, DJ (10 tot 18 jaar) en muziekproductie (16 tot 20 jaar) op het programma. De cursussen starten op verschillende weekdagen vanaf maandag 9 mei. Leslocaties zijn De Baerne en Riederhof (Carnisselande).

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven kan via de website
 www.cultuurlocaal.nl.


Jeugdplein naar
Middeldijkerplein

BARENDRECHT- Jeugdplein can (voorheen PVOO) is verhuisd naar Middeldijkerplein. Het is een kleinschalige jeugdhulporganisatie. Sinds 2006 bieden zij professionele hulp aan kinderen en jongeren. Ze begeleiden en behandelen kinderen tot en met 18 jaar. Zij doen dit in nauw contact met de ouders, school en eventueel andere zorgorganisaties. De hulp is op maat en wordt gegeven door een multidisciplinair team. Ze hebben verschillende kinder- en jeugdspecialisaties onder één dak.