Alzheimer Café

BARENDRECHT- Op woensdag 20 april vindt het volgende Alzheimer café plaats. Het thema van deze maand is: ‘hoe blijft u zo lang mogelijk fit bij dementie’.
Het Alzheimer Café vindt plaats in Bibliotheek AanZet, Het Kruispunt. Gastvrouw en dementiecoach Klazina van den Herik gaat in gesprek met een fysiotherapeut, die laat zien hoe mensen zo lang mogelijk fit blijven, zeker als er sprake is van dementie. Vragen die daarbij aan de orde komen zijn: Waarom is bewegen zo belangrijk? Hoe kunt u vallen voorkomen? Bewegen vanuit een stoel, kan dat?
Geïnteresseerden zijn welkom in de Bibliotheek aan Zet aan de Middenbaan 111. De inloop is vanaf 19 uur, het programma start om 19.30 uur. Het Alzheimer Café Barendrecht wordt georganiseerd door Aafje, Laurens, Bibliotheek AanZet en KijkopWelzijn. Meer informatie: via mail m.burger@kijkopwelzijn.nl of telefonisch op 0180 691 800

Ouderavond social media

BARENDRECHT- Op woensdag 20 april houdt het Jeugd- en Jongerenwerk van KijkopWelzijn samen met Bureau Leefstijl een online ouderavond over social media.
De ouderavond is bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen uit groep 7 en 8 en duurt van 20 tot 21 uur.
Tijdens deze ouderavond wordt ingegaan op de volgende onderwerpen: ontwikkeling van de hersenen van jongeren en bijbehorend risicogedrag, hoe ga je in gesprek met je kind(eren) over social media en hoe stel je grenzen, hoe signaleer je problemen bij je kind, welk gedrag is kenmerkend, bewustwording en groepsdruk en wat zijn de grootste risico's in de digitale wereld (sexting, grooming, groepsdruk, challenges etc.).
De ouderavond sluit aan op de lessen die op verschillende scholen in Barendrecht in de groepen 7 en 8 worden gegeven. Tijdens deze lessen gaan de leerlingen met elkaar in gesprek over de voor- en nadelen van social media en worden ze bewust gemaakt van de gevaren.
Inschrijven voor de ouderavond kan via: www.jongerenwerkbarendrecht.nl/activiteiten.