Dangelo Martien (Terneuzense boys) in duel met Luke Homan. (foto: Martin Hulsman)

Heerjansdam trekt goede lijn door

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen Terneuzense Boys en won verdiend, met 3-1. Vooral voor de rust speelde de thuisclub goed. Na de rust (2-0) drongen de Zeeuwen aan, maar verder dan één goal kwam de ploeg van trainer Dennis de Nooijer niet.

Heerjansdam zat direct goed in de wedstrijd en in de tweede minuut al werd een doelpunt van Gert Jan Plaizier afgekeurd wegens buitenspel. Het deerde Heerjansdam nauwelijks, want twee minuten later stelde Jarno Visser spits Luc Delmee in staat te scoren: 1-0. Twee minuten daarna moest keeper Oscar Roos een van ver ingeschoten vrije trap uit de bovenhoek tikken. Vervolgens zette de ploeg van trainer Jonathan Jonk een aantal prima aanvallen op. 25e minuut: schot uit de draai van Delmee: rakelings naast het doel, 28e minuut: een lange rush van Luke Homan, besloten met een hard schot, keeper Nando Peijnenburg redt, 30e minuut: Visser speelt Mathijn Valster aan en die haalt hard, diagonaal uit: 2-0, 44e minuut:

Heerjansdam trekt na de rust die goede lijn nog even door. In de 51e minuut pakt Visser (weer) veel meter op rechts en speelt Homan aan. Die speelt op tijd de bijgesloten Plaizier aan en de ‘no. 10 ' van de Dammers schiet de bal beheerst langs Pijnenburg: 3-0. Daarna verslapte Heerjansdam wat, terwijl de gasten nog in een goed resultaat geloofden. In de fase wonnen ze veel duels en werd veel meer direct, de diepte gezocht. Roos moest redden na een schot van Stan Roose, maar was zes minuten later kansloos toen Cor-Pieter Pander bij de tweede paal wel raak schoot: 3-1.