Vitesse 1 in sporthal De Bongerd.
Vitesse 1 in sporthal De Bongerd. Foto:

Vitesse met vijf teams in kruisfinales

BARENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd deel 1 van de kruisfinales, waarin maar liefst 5 ploegen van Vitesse in een ‘best of 2' strijden voor promotie en tegen degradatie, afgetrapt door Vitesse B1. In een spannende wedstrijd wist de jonge ploeg een mooie 10-10 remise tegen het sterke KCR B1 uit het vuur te slepen en hebben daarmee nog volop kansen op promotie naar de hoofdklasse.
In het vervolg streed Vitesse A1 voor lijfsbehoud in de overgangsklasse. Op bezoek bij het sterke Kinderdijk A1 moest de oudste jeugd een pijnlijke nederlaag verwerken (30-16).
In de eigen Bongerdhal heeft Vitesse 3 een goede stap gezet voor de fel begeerde promotie naar de reserve 2e klasse. Met leuk gevarieerd spel en bijna alle spelers op het scoreformulier, werd Merwede 4 terug gestuurd naar huis met een duidelijke 31-17 overwinning.
VItesse 2 moest de eerste nederlaag van dit zaalseizoen verwerken. Na een gelijk opgaande strijd gaven de omzettingen van tegenstander Achilles 3 de doorslag en moest de ploeg van Mandy Wigant de overwinning (17-21) aan de Hagenezen laten.
Vitesse 1 had wat startproblemen mede doordat de tegenstanders uit Dordrecht hun huiswerk goed hadden gedaan. De eindstand van 26-14 is een mooie uitgangspositie voor de laatste zaalwedstrijd van zaterdag om het zaalseizoen ongeslagen af te ronden.