Wethouder Peter Luijendijk en Frans Pijnenburg op het nieuwe fietspad. (foto Ingmar Timmer)
Wethouder Peter Luijendijk en Frans Pijnenburg op het nieuwe fietspad. (foto Ingmar Timmer)

Veiliger fietsen op de Hamburg

BARENDRECHT - Fietspad Hamburg is gereed. Met de aanleg van dit fietspad is een veiligere situatie voor fietsers gecreëerd op de Hamburg tussen de rotonde Bergen/Breslau/Hamburg en de Middeldijk.
Wethouder Peter Luijendijk maakte donderdag 7 april een proefrit samen met Frans Pijnenburg van de Fietsersbond. Luijendijk: ‘Fietsers hoeven nu niet meer op de rijbaan tussen de auto’s door te fietsen. Ook is de doorstroming op de rotonde Hamburg/Rostock verbeterd.’

In 2017 is de onderdoorgang A29/Harmonielaan opengesteld voor gemotoriseerd verkeer nadat deze vele jaren alleen door openbaar vervoer werd gebruikt. Ondanks dat de doorgaande route naar de Carnisserbaan loopt via de Bergen en de Gdansk, rijdt verkeer ook via de Hamburg en Rostock naar de Carnisserbaan of bijvoorbeeld de Ikea of Outdoor XL.
Luijendijk: “De drukte op de Hamburg was hierdoor toegenomen. Dit veroorzaakte een onveiligere situatie voor de fietsers, die hier gebruik maakten van de rijbaan. Om deze situatie te verbeteren is er een vrij liggend fietspad aangelegd tussen de rotonde Bergen/ Breslau/ Hamburg en de Middeldijk.”

De ingebruikname van het fietspad was de laatste openbare handeling van Peter Luijendijk als wethouder.