G&G Tuinplanten in Rijsoord is weer open

REGIO – Het verkoopseizoen van G&G Tuinplanten aan de Pruimendijk in Rijsoord gaat beginnen. De tuinplantenkwekerij van de familie Scheurwater opent vandaag, donderdag 14 april, weer de deuren.
“We zijn in januari gestart met het vullen van de bloembakken, baskets en hangbuidels. Dat doen we al meer dan 35 jaar met de hand in onze eigen kassen. Kleurrijk gevulde bloembakken en grote hanging baskets zijn sinds jaar en dag ons handelsmerk. Populaire kleuren zijn bijvoorbeeld paars met roze, vaak gecombineerd met wit. Of juist allerlei bonte kleuren. Wie op zoek is naar kleur in de tuin, kan zeker iets moois vinden.”
Veel bloembakken zijn voorzien van een waterreservoir. Dat maakt het onderhoud gemakkelijker, en vermindert het risico dat de wortels verdrinken. Ook de hangbuidels zijn voorzien van een extra watergeefhulp. Zo houd je nog langer plezier van de bloemen. Daarnaast verkoopt G&G Tuinplanten ook speciale plantenvoeding en professionele potgrond.
Klanten die hun gebruikte bloembakken hebben ingeleverd, kunnen hun bestellingen weer ophalen.
G&G Tuinplanten is te vinden aan de Pruimendijk 55 in Rijsoord. De winkel is vanaf 13.30 uur geopend op dinsdag, woensdag en donderdag. Vrijdag van 9 tot 17.30 uur, en op zaterdag van 9 tot 15 uur.


Plantenbieb in ‘t Plein

BARENDRECHT - De vestiging van Bibliotheek AanZet in 't Plein leent niet alleen boeken uit. Er zijn ook planten te leen in de plantenbieb.
De plantenbieb is er voor iedereen met groene en minder groene vingers. Het hele jaar door kun je stekjes ruilen, halen én brengen. Er is een mooie collectie botanische boeken aanwezig voor inspiratie en verzorgingstips.
Op 23 april tussen 11 en 13 uur is er de stekjes ruildag. Neem je plantjes mee naar de bieb, ruil ze, ontmoet andere plantenliefhebbers en leen prachtige botanische boeken. Tips: Ruil alleen gezonde kamerplanten en stekken. Stekjes moeten goed geworteld zijn, begin dus op tijd met stekken. Label je plant met de botanische naam en eventueel tips voor de verzorging.