Vragen over handhaving op de Middenbaan

BARENDRECHT – Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman (EVB) heeft het college vragen gesteld over fietsers op de Middenbaan.
“Al langere tijd is fietsen op de Middenbaan een ergernis van winkeliers en inwoners. Fietsen op de Middenbaan is verboden, maar desondanks gebeurt dit vaak. In januari dit jaar maakte de politie bekend dat er nu echt ingegrepen zou gaan worden”, zegt Vrijman.
De politie zou voortaan niet meer waarschuwen, maar gelijk een boete geven. “Onze indruk is dat er nog niet veel veranderd is en dat er nog steeds, tegen de regels in, gefietst wordt op de Middenbaan”, aldus Vrijman. Hij wil weten hoeveel waarschuwingen en boetes er door politie én boa’s zijn uitgedeeld tussen 27 januari en 12 april 2022 voor fietsen op de Middenbaan. Ook vraagt hij of het college de indruk heeft dat er sinds 27 januari een zichtbare afname is van de fietsoverlast op de Middenbaan.


Voorlopige portefeuilleverdeling college

BARENDRECHT - In de eerste vergadering van het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders is een besluit genomen over de voorlopige indeling van de portefeuilles. Wanneer de derde en vierde wethouder zijn benoemd zal de verdeling worden aangepast.
Wethouder Lennart van der Linden wordt 1e locoburgemeester en is verantwoordelijk voor Financiën, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Economische Zaken. Ook is hij aanspreekpunt voor het project Havenhoofd en Integrale Veiligheid.
Wethouder Dirk Vermaat wordt 2e locoburgemeester en neemt de verantwoordelijkheid op zich voor Afval, Kunst, cultuur en evenementen, Buitenruimte en Wijken en bewonersinitiatieven. Hij neemt de projecten Trefpunt, Centrum Aanpak en Stationstuinen onder zijn hoede.
Burgemeester Govert Veldhuijzen blijft verantwoordelijk voor Algemene bestuurlijke aangelegenheden, Openbare orde en veiligheid, Brandweerzaken en Kabinetszaken. Tijdelijk gaat hij Onderwijs en Vastgoed waarnemen.