Wethouder, een lucratieve baan

"Triest al die treurige ingezonden brieven van een aantal slechte verliezers over 4,8 of zelfs 3 wethouders.
Wat mij is opgevallen is dat van de 6 wethouders die samen met de burgemeester de afgelopen 4 jaar het college van (2018-2022) van Barendrecht hebben gevormd er slechts één wethouder is die na de verkiezingsoverwinning van de EVB zitting heeft genomen in de nieuwe gemeenteraad.
Eigenlijk best raar als je nog eens terug denkt aan alle mooie woorden van deze wethouders over hun betrokkenheid met ons dorp Barendrecht en haar inwoners. Het lijkt er toch wel erg op dat als er geen lucratief baantje aan verbonden is de betrokkenheid met het wel en wee van ons dorp en haar inwoners toch veel minder groot is. Het had onze ex-wethouders gesierd als zij in de nieuwe collegeperiode ook bereid waren geweest zich in de gemeenteraad in te zetten voor Barendrecht en haar burgers. Maar helaas dan niet zo riant beloond als het wethouderschap."

Kees van der Waal,
Barendrecht


Afvalbeleid

"Onze kandidaat-wethouder Dirk Vermaat heeft al aangekondigd de betaling per klep beweging voor huisafval op korte termijn af te schaffen.
De betaling per klep beweging is begin van het jaar ingevoerd. Voor je iets afschaft lijkt het mij verstandig om eerst een te evalueren wat het effect van de invoering is. Zelf woon ik naast een ondergrondse afvalcontainer. Voor de invoering mocht ik er regelmatig getuige van zijn dat er van alles (bouwafval, elektrische apparaten etc) in de container werd gegooid omdat men te beroerd is om naar het afvalstation te rijden. Als je iemand er op aanspreekt dat dat niet de bedoeling is kan je een grote mond krijgen waar je je mee bemoeit. Nu de betaling per klep beweging is ingevoerd komt dit fenomeen (bijna) niet meer voor.
Misschien daarom goed om toch nog eens goed de beleidswijziging te (her)overwegen voor de wethouder de betaling per klep beweging bij het oud vuil zet."

Marcel van Dam
Barendrecht


Samen aan Tafel

"We zijn dankbaar dat we na een periode met onderbrekingen weer elke eerste vrijdag van de maand samen kunnen eten. Komt u soms niet aan koken toe of zit u vaak alleen aan tafel? We hebben ruimte om nieuwe gasten te verwelkomen. Vrijdag 6 mei hopen we weer een verse warme maaltijd te serveren in de Immanuelkerk aan de Klarinetweg 2. Iedereen mag komen, u hoeft geen lid te zijn van een kerk.
Vanaf 12.00 uur is de inloop en de maaltijd duurt tot ongeveer tot 13.15 uur. We vragen voor deze maaltijd een vrijwillige bijdrage tussen 1 en 5 euro. Deze kunt u ter plaatse betalen.
Wilt u komen eten of kent u iemand die wil komen eten? Graag opgeven uiterlijk dinsdag 3 mei via e-mail: samenaantafel@immanuelkerk-barendrecht.nl of telefoon: 06-16847334."

Organisatoren Samen aan Tafel,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.