Weekmarkt vrijdag éénmalig op het Achterom

BARENDRECHT – In verband met de kermis, wordt de weekmarkt vrijdag 22 april gehouden op het Achterom. Dat heeft wethouder Lennart van der Linden laten weten. Daarmee komt voor de marktkooplieden net op tijd een einde aan de onduidelijkheid.
Naar aanleiding van vragen van EVB-gemeenteraadslid Cicilia Rijsdijk heeft wethouder Van der Linden uitleg gegeven over de verschillende mogelijkheden. De markt werd voorheen meestal verplaatst naar de Binnenlandse Baan. Dat blijkt niet meer mogelijk te zijn. “De hulpdiensten geven geen toestemming om kramen te plaatsen op de Binnenlandse Baan omdat deze toegankelijk moet blijven voor de hulpdiensten in het kader van de calamiteitenroute”, schrijft de wethouder.
De Schaatsbaan is door de nieuwe indeling van de rijbaan niet meer geschikt voor het plaatsen van de hele markt. De parkeerplaats van De Bongers is groot genoeg. De marktkooplieden verwachten echter dat hier te weinig klanten naar toe komen.
Op dit moment is het Achterom (ter hoogte van het Trefpunt) het enig overgebleven alternatief. Aanvankelijk leek deze parkeerplaats te klein voor het plaatsen van de markt. Door de onzekerheid die de afgelopen weken ontstond, heeft een aantal marktkooplieden zich echter afgemeld voor 22 april. Daarmee past de markt hier nu wel. “Maar het zal nog wel passen en meten worden”, vertelt marktkoopman Michel van Aelst.
Zowel bij de gemeente als bij de marktkooplieden is men zich er nu van bewust dat er te laat een plek voor de markt is aangewezen. "Dat het in de toekomst anders moet, daar is iedereen het over eens”, aldus Van Aelst.