Het grondwerk voor de nieuwbouw is begonnen.
Het grondwerk voor de nieuwbouw is begonnen. Foto:

Vervolg nieuwbouw Borgstede van start

BARENDRECHT - Na een periode van voorbereidingen zetten de werkzaamheden voor de nieuwbouw van Laurens Borgstede in Barendrecht zich voort. Na Pasen is aannemer Dura Vermeer weer op de bouwplaats om de Noordvleugel van het nieuwe Borgstede te realiseren.
In februari startte de aannemer met het aanbrengen van de funderingspalen voor de nieuwe Noordvleugel. Inmiddels zitten alle palen voor dit bouwdeel in de grond. Ook zijn de contracten voor de nieuwbouw en de resterende sloop helemaal rond. Dit betekent dat alle vervolgwerkzaamheden nu aansluitend worden uitgevoerd.
Vanaf deze week gaat Dura Vermeer verder met het afgraven van de bouwput. In mei worden de bouwketen geplaatst. Daarna start Dura Vermeer met de fundering van de nieuwe Noordvleugel. Naar verwachting is de bouw van de Noordvleugel rond september 2023 klaar.

Na de oplevering heeft Laurens nog wat tijd nodig om de Noordvleugel af te werken en in te richten. Vervolgens verhuizen de bewoners van Borgstede naar hun moderne appartement in de nieuwbouw. Aansluitend wordt het laatste stuk van het bestaande Borgstede gesloopt, om plaats te maken voor een nieuwe Oostvleugel.

laurens.nl/nieuwbouw-
laurens-borgstede