Saskia Geeve en Malissa van der Heeden in hun nieuwe keuken.
Saskia Geeve en Malissa van der Heeden in hun nieuwe keuken. Foto:

Binnenkort ook diners in Polderzicht

BARENDRECHT – Met een nieuwe keuken is Polderzicht klaar voor het nieuwe seizoen.

Polderzicht (de toevoeging ‘theehuys’ wordt niet meer gebruikt) trekt steeds meer bezoekers. Dat maakte een aantal aanpassingen nodig, leggen Saskia Geeve en Malissa van der Heeden uit. Ze namen begin 2020 het theehuis in de Zuidpolder over. Sindsdien is er veel gebeurd. En dan hebben we het niet alleen over de beperkingen die de coronamaatregelen met zich mee hebben gebracht.

Het terras rond het gebouw werd overkapt, zodat klanten altijd droog kunnen zitten. Het terras naast het restaurant was aanvankelijk als ‘coronaterras’ geopend met een noodvergunning. Die vergunning is nu definitief.

Keuken

De meest ingrijpende verandering is te zien in de keuken. Daar is de afgelopen weken hard gewerkt aan een uitbreiding. “We hadden een hele kleine keuken. Dit is nu twee en een half keer zo groot geworden”, vertelt Saskia Geeve. “We hebben nu vijf koks in dienst. De menukaart is aangepast en vanaf 13 mei serveren we ook diners.” In verband met de diners is Polderzicht dan ook open tot 22 uur. Daarom denken de dames van Polderzicht nu na over verlichting van het pad tussen hun bedrijf en de parkeerplaats aan de 3e Barendrechtseweg.

Saskia en Malissa merken dat mensen er sinds het schrappen van de coronamaatregelen graag op uit trekken. “We merken ook dat ze alles willen vieren. In juni en juli hebben we elk weekend wel een feestje.”

Wensen

Ze merken ook een verandering in de wensen van het publiek. “Voorheen was er vooral veel vraag naar high tea en verschillende soorten thee. Dat hebben we nog steeds, met vijftig verschillende soorten thee. Maar de generatie van 30 tot 50 komt vooral lekker lunchen of borrelen. Vooral in het weekend.”

Inmiddels werken er 31 mensen bij Polderzicht. Dat is ook hard nodig, legt Malissa uit. “Het is hier op allen dagen druk, ook met slecht weer.” Werd polderzicht aanvankelijk vooral bezocht door mensen die in de Zuidpolder gingen wandelen. Tegenwoordig komen veel mensen speciaal voor Polderzicht naar de Zuidpolder.

Openingstijden

Vanaf 13 mei zijn de openingstijden van Polderzicht aangepast. Op maandag en dinsdag zijn de deuren open van 10 tot 18 uur, van woensdag tot en met zondag van 10 tot 22 uur.
Zie voor meer informatie de website van het bedrijf:


www.polderzicht.com