Smitshoek maakte een ongeïnspireerde indruk.
Smitshoek maakte een ongeïnspireerde indruk. Foto:

Smitshoek verliest weer thuiswedstrijd

BARENDRECHT - Een ongeïnspireerd Smitshoek verloor op Tweede Paasdag wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal was het Spijkenisse dat verdiend de drie punten meenam.
Het verschil in instelling was al vanaf de aftrap te horen en te zien, op het drukbezette sportpark. Waar de spelers van Spijkenisse elkaar verbaal opjutten en direct de aanval zochten, begon de thuisploeg stil en heel slordig aan de wedstrijd. Vooral het middenveld van Smitshoek, waar toch de spelers met de nodig routine liepen (Luigi Bruins en Perry van Eijken) grossierde in foute aannames en passes. Pas in de 40e minuut was er direct gevaar voor Spijkenisse, maar de strakke lage voorzet werd door iedereen gemist, zodat de rust met een 0-0 bereikt werd.
Na rust vierde Spijkenisse de druk op, zij hebben in de strijd tegen degradatie alle punten hard nodig. In de 60e minuut leek de 0-1 al te vallen, maar de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. 10 minuten later viel de verdiende 0-1 alsnog. Sean Verburg verspeelde in de aanval opnieuw op een heel knullige manier de bal. Deze werd direct naar de net ingevallen linksbuiten geplaatst, die vogelvrij kon oprukken naar de goal en hij liet keeper Michael Fabrie kansloos. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Boyd van Kommer gelukkig voor de supporters precies op tijd af. Zij hadden zich lang genoeg geërgerd.