Kermis op Binnenhof

BARENDRECHT - Er is na twee jaar weer kermis op het Binnenhof, het plein voor het gemeentehuis. De kermis is open tot en met woensdag 27 april (Koningsdag).
Er zijn dit jaar attracties zoals crash centre met spectaculaire lichtshow, Europe flyer, tiki jumper, ralley of dance, tropicana, break dance, wipe out, potato twister, draaimolen en central park. Zoals altijd staan op de kermis de traditionele kermisspellen zoals de grijpkranen en muntenschuivers en voor de kleintjes onder andere eendjes vissen en touwtje trekken. Nieuw dit jaar, pink date waar super grote knuffels te winnen zijn. Ook kan er weer suikerspin gehapt worden, oliebollen en snoep horen er natuurlijk bij.
Op zondag 24 april is de kermis gesloten. Maandag is het eurokortingsdag.

Vragen over deelscooters

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) wil dat het nieuwe college van B&W snel actie onderneemt tegen de overlast van de deelscooters. De partij wil onder andere dat het college op korte termijn vaste parkeerplekken aanwijst voor de scooters. Ook wil EVB dat er prestatieafspraken komen met de twee aanbieders.
Raadslid Roeland Bol (EVB): "EVB ontvangt bijna dagelijks klachten over het foutparkeren van deze deelscooters en wij vragen hier ook al sinds 2020 aandacht voor bij het college van B&W. Helaas zonder veel resultaat, terwijl we zien dat dit probleem in onze buurgemeente Albrandswaard vorig jaar zeer voortvarend is aangepakt en hier nauwelijks meer klachten over de deelscooters zijn.”
Aanbieder GO Sharing wil het aantal scooters uitbreiden. Voor EVB is dat geen uitgemaakte zaak. Bol: "Wij zien graag dat een eventuele uitbreiding, mocht dit al nodig zijn, direct gekoppeld wordt aan het terugbrengen van het aantal klachten.”