Bijen tellen in je eigen tuin

REGIO - Komend weekend, zaterdag 23 en zondag 24 april, is de Nationale Bijentelling 2022. Dit is een landelijk bijenonderzoek, waaraan iedereen mee kan doen. Ook als je weinig of geen kennis van bijen hebt.
De laatste decennia is het aantal wilde bijen in ons land sterk gedaald. Er wordt door diverse partijen hard gewerkt om het tij te keren. De Nationale Bijentelling is een van de initiatieven die hier indirect aan bijdraagt. De telling is belangrijk omdat deze inzicht geeft in het aantal wilde bijen in ons land en in de verschillen tussen regio's, of de stedelijke omgeving en het platteland.
Rob Berkers, projectleider van Bijenlandschap IJsselmonde, hoopt dat ook veel inwoners uit onze regio mee doen: "Sinds begin dit jaar hebben de zes gemeenten op het eiland van IJsselmonde, het waterschap en de natuurorganisaties de handen ineen geslagen om het bijenlandschap te versterken. Dat wil zeggen dat ze door goed beheer en soms zaaien of planten van de juiste bomen, struiken en bloemen willen zorgen voor voldoende voedsel en nestgelegenheid voor bijen.”
Op de website van Bijenlandschap IJsselmonde kun je een telformulier en een bijengidsje downloaden.
www.bijenlandschapijs
selmonde.nl