Aanpassingen in Tweede Heinenoordtunnel

BARENDRECHT - Tot en met donderdag 2 juni is de buis van de Tweede Heinenoordtunnel afgesloten voor brommers, scooters en landbouwverkeer. Rijkswaterstaat maakt deze buis klaar voor de bussen van Connexxion, die hier in 2023 en 2024 gebruik van gaan maken tijdens de renovatie van de Heinenoordtunnel. Er worden bijvoorbeeld ventilatoren opgehangen en brandblusvoorzieningen aangebracht.
Bromfietsers en scooterrijders zullen gebruik gaan maken van de buis voor voetgangers en fietsers. Uiteraard is veiligheid het belangrijkst en worden brommers en scooters verzocht om rekening te houden met elkaar.

De buis van de Tweede Heinenoordtunnel is voor landbouwverkeer tot en met donderdag 2 juni op doordeweekse dagen tussen 7 en 17 uur afgesloten. Wel is er een mogelijkheid om tussen 12 en 13 uur door de tunnel te rijden. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden. In de weekenden is de tunnel wel beschikbaar. Op donderdag 2 juni is er echter geen doorgang mogelijk. De aanpassingen in de buis worden dan getest.
Vanaf 2 mei is de doorrijhoogte van de buis voor het landbouwverkeer ook blijvend verlaagd naar 4,2 meter. Vanaf 2 mei hangen er waarschuwingshoogtebalken en is de bebording aangepast.

Renovatie
De renovatie van de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024 veroorzaakt hinder voor de omgeving, weggebruikers en bedrijven. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt Rijkswaterstaat in de weekenden, nachten en vakantieperioden.
rws.nl/renovatieheinenoord
tunnel