Tour d’Amour over LHBT-ouderen

BARENDRECHT- In alle vrijheid een partner kunnen kiezen, dat was vroeger niet vanzelfsprekend. En zelfs nu kan het voor roze ouderen een uitdaging zijn om zichzelf te zijn. Tour d’Amour, op dinsdag 26 april in De Ontmoeting, laat de bezoekers kennismaken met de belevingswereld van LHBT-ouderen.
In Tour d’Amour vertelt auteur Eveline van de Putte verhalen van vroeger en nu, waarbij ze wordt bijgestaan door roze oudere Magda Römgens. Eveline leest levensverhalen voor uit enkele van haar boeken over LHBT-, transgender- en roze ouderen en dragqueen Victoria False brengt een ontroerende muzikale boodschap. De entree is gratis.
De voorstelling duurt van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19 uur. Locatie: Gebouw De Ontmoeting, Dorpsstraat 146. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel: via ouderenwerk@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 800.

William Vat en Ecosysteemdiensten

BARENDRECHT - William Vat gaat op donderdag 21 april van 20 tot 21 uur op Exxact Barendrecht live in gesprek over de Ecosysteemdiensten.
"Ecosysteemdiensten zijn diensten die door een ecosysteem aan mensen worden geleverd”, legt William Vat uit. "De ecosysteemdienst natuur recreatie omvat alle verschillende vormen van natuur-gerelateerd buitenrecreatie zoals wandelen, hardlopen, fietsen en zeilen. Zakelijke ecosysteemdiensten richt zich op brancheorganisaties en digitale werkplatformen. Vroeger moest je, om zaken te doen, vooral veel netwerken. Nu heb je allerlei digitale platforms die werk naar je toebrengen.”
William praat met Raymond Hendriks van Markel Insurance en is verantwoordelijk voor het opzetten van ecosystems.