Live blues bij L’Esprit/de Beuk

BARENDRECHT - Zondagmiddag 24 april is er vanaf 15 uur weer prima bluesmuziek met the Liberators. Deze limburgse band spellt energieke blues met een zanger die ook geweldig bluesharp speelt. Entree 10 euro. Wie dit optreden wil bijwonen, stuurt eerst een mailtje naar jan.lesprit@upcmail.nl.

Animatiefilm 'Sweet Romance in oorlogstijd’

BARENDRECHT - Bas Romeijn verzamelt en compileert filmmateriaal uit de Barendrechtse en Rotterdamse regio. Op dinsdag 3 mei presenteert Bas onder meer de korte animatiefilm Sweet Romance (2020) van filmmaker Louis Smits.
Tegen de achtergrond van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog volgen de bezoekers het verhaal van Smits ouders, die elkaar in deze moeilijke periode ontmoetten. De film is erg mooi getekend en bevat veel mooie muziek uit die tijd. Deze film duurt ruim 18 minuten.
Louis Smits is zelf aanwezig en zal zijn film verder toelichten. Daarna zal Bas vertellen over zijn projecten en meer historisch filmmateriaal rondom de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding uit Barendrecht en Rotterdam laten zien.
De film is op dinsdag 3 mei van 20 tot 21 uur te zien in Bibliotheek Het Kruispunt.
De toegang gratis, vooraf aanmelden is verplicht en kan via:
www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten/sweet-romance-oorlogstijd 

Kunst- en atelierroute

ALBRANDSWAARD – Kunstroute Albrandswaard vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 en zondag 29 mei plaats. Van 12 uur tot 17 uur zijn er dan op meerdere plaatsen in Albrandswaard kunstwerken van diverse kunstenaars te bewonderen. Ontmoetingscentrum Het Boerderijtje is ook een van de expositieruimtes. Zij bieden een kopje koffie of thee met een koekje aan op de route.
www.kunst
kring-
albrandswaard.nl/nieuws