Leerlingen aan de slag in de Glasvezelbus. (foto: Guido Benschop)
Leerlingen aan de slag in de Glasvezelbus. (foto: Guido Benschop)

Glasvezelbus bezoekt Smitshoek

BARENDRECHT – Basisschool CBS Smitshoek kreeg vorige week bezoek van de Glasvezelbus. In deze mobiele escape experience leren leerlingen uit de bovenbouw hoe het internet werkt en wat glasvezel is. Het doel is om op een speelse manier hun kennis te verbeteren op het gebied van techniek en wetenschap. De Glasvezelbus is een initiatief van KPN Netwerk en rijdt van april tot juli door heel Nederland.

Weinig landen zijn zo goed verbonden als Nederland. Vrijwel iedereen heeft toegang tot het internet en elke dag verbruiken we meer gigabytes. Door middel van een escape experience leert KPN Netwerk kinderen hoeveel werk er achter de schermen wordt verricht om het internet aan de praat te houden. En waarom het in een digitale samenleving steeds belangrijker wordt om goed verbonden te blijven.

Tijdens de interactieve ervaring neemt het fictieve karakter Switchy leerlingen van groep 6 tot en met groep 8 aan de hand. Hij heeft een probleem: het internet is stuk. De kinderen worden gevraagd codes te kraken, kabels te trekken en andere puzzels op te lossen om het internet te repareren.


Lex Bezemer in Panorama Literama

BARENDRECHT – Lex Bezemer schuift op donderdag 28 april aan bij presentator John Brosens bij het radioprogramma Panorama Literama. Lex is een bekende Barendrechter, zanger/entertainer en tegenwoordig ook journalist. Het gesprek zal zeker gaan over het zangduo waarvan Lex de ene helft is: Van Bezemwijk, een samentrekking van ‘(Lex)Bezemer’ en ‘(Vincent)Van Ewijk’ en vergezeld worden door een van hun talrijke zelfgeschreven en kwalitatief hoogstaande liedjes. Hoe is het leven van Lex veranderd sinds hij student Nederlands af is en full time door Zuid-Holland trekt als verslaggever voor een landelijk opererend dagblad? En koestert hij daarnaast nog zijn muzikaal talent?

De gasten in Panorama Literama zijn vaak plaatselijk, regionaal of nationaal bekend en spelen steevast een rol in de wereld van boeken, film, schrijven en lezen. John Brosens praat met hen over zaken als motivering, beleving, research en stijl van werken. 

Panorama Literama is elke vierde donderdag van de maand te beluisteren van 20 tot 21 uur in de programmareeks ExxactLive! 

www.exxact.nl.


Kermis trekt veel bezoekers

BARENDRECHT - De kermis in het centrum van Barendrecht heeft veel bezoekers getrokken. Het was dan ook voor het eerst sinds twee jaar dat er weer kermis was in Barendrecht. Gisteren tijdens Koningsdag was de kermis voor het laatst open. In de video praten we met Nico Sterrenberg, organisator van de kermis. Scan de QR-code om de video te zien of ga naar onze website.
www.deschakelbarendrecht.nl.

Scan de QR-code om de video over de kermis te bekijken.