In drie dagen leren schaatsen.
In drie dagen leren schaatsen. Foto:

Snelcursus schaatsen tijdens vakantie

REGIO - In de meivakantie organiseert Kunstrijvereniging De Drechtsteden van 3 tot en met 5 mei een driedaagse snelcursus schaatsen.
In de lessen van 8.45 tot 10.15 uur leren de beginnende schaatsers verschillende basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden.
Ook als je al een beetje kan schaatsen is dit de cursus om nog beter te worden en nieuwe technieken te leren.
Een team gemotiveerde schaatstrainers staat borg voor de leerzame en leuke lessen in deze vakantie. Je kunt al meedoen als je vier jaar bent.
De prijs van de cursus is 55 euro.
Het cursusgeld is inclusief de entree van de ijsbaan en een certificaat van deelname. Schaatsen huren is mogelijk bij de vereniging.
inschrijven is mogelijk via de website www.ddd-kunstrijden.nl.


Start Minicursussen bij KunstCreatief

BARENDRECHT - Na de meivakantie starten bij KCB de minicursussen. Korte cursussen van maximaal vijf lessen waarin men kan ervaren hoe het is om deze cursus te volgen onder leiding van een kunstenaar. Ook zijn er crossovercursussen waarin kunstenaars gezamenlijk een mini cursus aanbieden zoals Porselein Juweel of Marmeren&Kartonnage waardoor men twee verschillende vormen van beeldende activiteiten kan ervaren. Met 16 minicursussen in het aanbod is edelsmeden, een korte film maken, handletteren of botanisch illustreren heel breed. Voor kinderen is er Strip&games tekenen en Foto&meer. Aanmelden via www.kunstcreatief.nl/mini-cursussen.


Vitesse 1 komt net tekort tegen Koag

BARENDRECHT – Bij Vitesse stonden afgelopen zaterdag twee thuisduels tegen KOAG op het programma. 

Vitesse 2 liet al doorschemeren dat een wat andere opvatting van korfbal van KOAG tot een lastige middag zou leiden, maar wist er desondanks een nipte 11-10 overwinning uit te slepen. Een echte velduitslag, maar voldoende om de derde plek in beslag te nemen ten koste van KOAG.
Een gewaarschuwd Vitesse 1 kon daarna beginnen aan het duel tegen KOAG 1. Tot dan was het gat 2 punten in het voordeel van KOAG, maar het door Cazdak gesponsorde team kon vertrouwen putten uit een knappe 16-20 overwinning eerder dit seizoen en was toe aan eersteklasse korfbal na de promotie in de zaal. Aanvallend hield de ploeg van Peter Spek en Nathan van Helden goed stand en kwam na hard werken tot goede doelpunten.

Ook na rust slaagde Vitesse erin rustig door te gaan met het wegzetten van goede aanvallen en kreeg het ook verdedigend meer grip. Het werd nog 15-16, maar toen kwam vlak voor het einde de definitieve tik: 15-17. Vitesse bracht nog een keer het verschil terug naar één, maar dit kwam te laat. Vitesse zal zich moeten herpakken en vanaf de derde plek verder moeten knokken voor een mooi einde van het seizoen.Te beginnen in Kinderdijk op 14 mei om 15:30.

Een thuisduel voor Vitesse.