Dertig fietsen voor kinderen uit Oekraïne.
Dertig fietsen voor kinderen uit Oekraïne. Foto:

Fietsen voor Oekraïense vluchtelingen

BARENDRECHT - Na een oproep voor gebruikte fietsen voor Oekraïense vluchtelingen werden er in totaal 40 fietsen gedoneerd aan het Zijspoor, het fietsreparatie- en herstelpunt in de bewaakte fietsenstalling van het NS station. Het Zijpspoor is een onderdeel van stichting Dajong.
Van de veertig fietsen konden zij er dertig werkend maken, en deze konden afgelopen week afgeleverd worden in Dirksland, waar gezinnen uit Oekraïne wonen.

Voor een ICT Medewerkster had de stichting een laptop van Dajong Computervrienden (ook een onderdeel van stichting Dajong ) meegenomen. Sinds haar vlucht met haar zoontje uit Oekraïne was ze afgesloten van haar werk.Vanaf vandaag kan ze weer werken. Haar dankbaarheid was overweldigend. In de fietsenstalling werden de fietsen uitgedeeld aan kinderen die na de meivakantie naar school gaan en van zes tot twintig kilometer moeten fietsen. De fietsen werden per persoon afgesteld door monteur Michel.
Het Zijspoor zoekt nog zo'n twintig fiesen voor kinderen die over twee weken naar school gaan. Ook kinderfiesen, loopfietsen, fietstassen en kinderzitjes kunnen ze goed gebruiken. Ook zouden ze graag fietsen doneren aan de oudere mensen zodat ze naar werk of de winkels kunnen fietsen.
Ook wordt er gezocht naar behang, verf, kwasten, behanglijn etc om de kamers waar zij wonen op te knappen. Zowel fietsen als bovenstaand artikelen kunnen ingeleverd worden bij het Zijspoor, Stationsweg 49 in Barendrecht. Fietsen kunnen ook opgehaald worden. Contact via hetzijspoor@outlook.com of 06 38755191.