Meedoen aan de Eureka!Cup.
Meedoen aan de Eureka!Cup. Foto:

Eerste Barendrecht Borrel in ’t Plein

BARENDRECHT – In ’t Plein aan het Middeldijkerplein vond donderdag 21 april de eerste Barendrecht Borrel plaats. Deze netwerkbijeenkomst is bedoeld voor een informele ontmoeting tussen professionals in welzijn, zorg, sport en cultuur.
Er vinden al netwerkbijeenkomsten plaats voor specifieke sectoren, zoals het sportcafé. Op initiatief van de toenmalige wethouder Tanja de Jonge is er nu een bijeenkomst waar mensen uit verschillende sectoren met elkaar kennismaken. Wethouder Dirk Vermaat sprak het openingswoord. “Het was een goed initiatief”, zei hij over het idee van oud-wethouder De Jonge.
Petra Teunissen is één van de organisatoren van de Barendrecht Borrel. Ze is ook voorzitter van Stichting Present. “Bij Present bouwen we bruggen. En dat is precies wat we tijdens deze bijeenkomst ook willen doen.”
De tientallen bezoekers kregen van Merel Donia uitleg over de werkwijze van ’t Plein. Daarna maakten de bezoekers kennis met elkaar tijdens een paar ronden van speeddates.


Workshops KunstCreatief

BARENDRECHT – Bij Kunstcratief kunnen weer kunstworkshops gevolgd worden. De 3D Introductieworkshop van 2,5 uur op maandagavond 9 mei om 19:30 uur is een leuke les waar men zo kan aansluiten. Een laptop is aanwezig en je gaat naar huis met je zelf ontworpen huisje in 3d geprint. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er de workshop Musical. Zingen, dansen en acteren op 12 mei om 17 uur. Aanmelden via www.kunstcreatief.nl/seizoen-workshops.


Winnaars Eureka!Cup op Portus Groene Hart

BARENDRECHT - Gisteren vond op Portus Groene Hart de finale van de Eureka!Cup voor 2vwo plaats. Afgelopen periode werkten de vwo'ers aan oplossingen voor opdrachten van grote landelijke opdrachtgevers voor deze Eureka!Cup, een ontwerpwedstrijd die leerlingen wil enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. Helaas werd de landelijk finale door de organisatie geannuleerd, maar op school streden de leerlingen om de felbegeerde prijs.

De leerlingen werkten in opdracht van de gemeente Amsterdam of de firma Kuijpers, waarbij ze op zoek gingen naar een oplossing om transport van grote en zware vracht op verzwakte kades in het stadscentrum mogelijk te maken of zochten naar een innovatieve oplossing om het binnenklimaat in (oude) basis- of middelbare schoolgebouwen te verbeteren.

De teams lieten aan de jury zien wat ze bedacht en bereikt hadden om die felbegeerde Eureka!Cup te winnen. De jury beoordeelde het product- en ontwerpproces en gaf feedback op het werk van de leerlingen. Daarnaast werkten de leerlingen aan hun presentatie-skills en leerden kennis te delen door bij elkaar te kijken hoe zij de opdracht hadden aangepakt en creatief en oplossingsgericht hadden gedacht.