Bewoners geweerd van overleg

BARENDRECHT – Vertegenwoordigers van de bewoners waren afgelopen week niet welkom bij het horecaoverleg in de Oude Dorpskern.

Tijdens deze vergaderingen wordt er overlegd tussen vertegenwoordigers van de horeca, de beide bewonersgroepen en de gemeente. Deze maal werden de vertegenwoordigers van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht vooraf gebeld door een ambtenaar met de mededeling dat zij deze keer niet welkom waren. Daar zijn beide verenigingen niet blij mee.

Volgens wethouder Dirk Vermaat wilde de gemeente deze maal alleen met de horeca spreken over hun verzoek om het Doormanplein weer te gebruiken voor terrassen. “Er is daar gewoon een belangentegenstelling”, constateert Vermaat. Volgens hem staat het college positief tegenover het verzoek van de horeca, maar zijn er wel voorwaarden. Hij wil hier nu over praten met de omwonenden. “Want uiteindelijk moet je met z’n allen om de tafel gaan zitten.” Vermaat heeft al gesproken met twee bestuursleden van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.


Films over Oorlog en bevrijding

BARENDRECHT - In bibliotheek Het Kruispunt zal Bas Romeijn op een groot TV scherm een aantal films vertonen met onderwerpen over Oorlog en Bevrijding in Rotterdam en Barendrecht.

Behalve de tekenfilm ‘Sweet Romance' worden er films vertoond over het gevecht bij de Barendrechtse Brug, de honger winter, een gevecht na de capitulatie en bevrijdingsfeest en Koninginnedag.
De toegang is gratis. Aanmelden www.debiblio
theekaanzet.nl/activiteiten.