Magische middag met de Tovertafel

BARENDRECHT - De Tovertafel is op woensdag 20 april officieel geopend in Laurens Borgstede. Bewoners van de zorglocatie kunnen vanaf nu genieten van de magie en geniale kracht van samen spelen.

Deelnemers van de Tovertafel ervaren het bewegen niet als doel, maar als middel om mee te doen aan een spel. Elke dag meedoen aan één van de vele spellen levert soepele spieren, contact met andere deelnemers en activatie van het brein op. Het lichaam maakt endorfine aan, wat een gevoel van geluk geeft. Een win win project.

Tijdens de opening mochten vijf bewoners voordoen hoe de Tovertafel werkt. Er hingen feestelijke slingers en ballonnen door de kamer. En er stonden lekkere hapjes op tafel. Ook waren er advocaatjes met slagroom.

Het welzijnsteam, dat bestaat uit Chantal en Marjan, heeft deze Tovertafel aangevraagd bij Dignus, vriend van Laurens. Een mooie aanvraag die natuurlijk gehonoreerd moest worden. Het Elise Mathilde Fonds, Stichting Physico en Stichting Het Heilige Geest Huis hebben de Tovertafel van Borgstede mogelijk gemaakt met een gulle donatie. Annet Dekkers van Physico en Stenfert Kroese van Het Heilige Geest Huis waren ook aanwezig bij de opening.

Tovertafel neemt spelen serieus

De Tovertafel-spellen bestaan uit interactieve lichtprojecties die meer teweegbrengen dan verwondering en plezier alleen: ze brengen effect teweeg, omdat ze prikkelen in vier belangrijke hersendomeinen. Er is een breed aanbod aan serious games die samen met experts uit het veld zijn ontwikkeld voor de doelgroep. Zo krijgen de spelers zorg op maat en spellen die passen bij hun behoeftes.

Samen spelen in Borgstede

De Tovertafel in Laurens Borgstede reist door de locatie. Gedurende drie weken hangt de Tovertafel op dezelfde plek, daarna verhuist de projector naar een andere huiskamer binnen de zorginstelling. Er zijn in totaal zeven plekken waar de Tovertafel zijn magie uitoefent binnen Borgstede. Zo kan iedere bewoner genieten van het plezier van de Tovertafel.

www.dignusfriends.nl of mail dignusfriends@laurens.nl.