Kiezen en herdenken in Podium Vis

BARENDRECHT - Iedere dinsdag tussen 20 en 22 uur biedt presentator Jos Vis op Exxact Barendrecht een podium aan interessante gasten.

Tussen 20 en 21 uur zijn Johan Lengkeek, Jacinta Floor en Cees Schaap te gast. Zij stonden allemaal op de verkiezingslijst van respectievelijk het CDA en de VVD. Beide partijen leden een grote verkiezingsnederlaag. Het CDA ging van 4 naar 2 zetels en de VVD van drie naar één zetel. Jos gaat met hen terugkijken naar de verkiezingscampagne, de afgelopen vier jaar en uiteraard vooruitkijken naar de komende raadsperiode.

Tussen 21 en 22 uur praat Jos met Alfred Kool. Herdenking vrijheid in verbondenheid is op woensdag 4 mei. In het hele land vinden er weer herdenkingsbijeenkomsten plaats. Ook in Barendrecht zal dat gebeuren. De dag erna, 5 mei, vieren we de vrijheid. Jos heeft Alfred Kool uitgenodigd om hem de vraag voor te leggen: ‘wat herdenken we op 4 mei en wat vieren we een dag later? Alfred is zelf veteraan en voorzitter van Stichting Barendrecht Viert Vrijheid.


Smitshoek voert actie voor AED

BARENDRECHT – Wijkvereniging Smitshoek zamelt geld in voor een AED. Aanleiding is een vraag die een inwoner kreeg toen ze 112 belde; of ze wist of er een AED in de buurt was? Een vraag die ze niet kon beantwoorden.
“Daarom hebben we als Wijkvereniging besloten om een AED te regelen die openbaar te benaderen is voor hulp vrijwilligers en hulpverleners”, vertelt een bestuurslid van de wijkvereniging.

De vereniging kan de benodigde 2000 euro niet alleen op tafel leggen. Daarom wordt er een inzameling gehouden in de wijk. Ook hoopt men op subsidie van de gemeente. De Wijkvereniging zal de jaarlijkse onderhoudskosten betalen en in het geval van gebruik ook de vervangende materialen van de AED. Wie bij wil dragen kan de actie vinden op: wijkverenigingsmits
hoek.nl