BMX'er van de vereniging in actie.
BMX'er van de vereniging in actie. Foto:

Bijzondere wedstrijden bij Fietscrossclub

BARENDRECHT - Fietscrossclub Barendrecht zet zich in voor verbreding van de BMX sport en voor passende trainingen en wedstrijden voor ieder niveau. De club is dan ook verheugd dat ze een aantal mooie wedstrijden mag organiseren voor de twee bonden waar zij bij aangesloten is.
Op zondag 15 mei wordt in Barendrecht de openingswedstrijd voor de BMXTrofee competitie georganiseerd. Iedereen is welkom om het racen van dichtbij te ervaren. Entree is die dag 2 euro.
Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, zal de eerste wedstrijd voor de Nederlandse Fietscross Federatie gehouden worden. De club kijkt er naar uit om de verenigingen uit het district kennis te laten maken met haar BMX baan.
Dit jaar wordt de 21e editie van de Club2Club wedstrijden georganiseerd. Wedstrijdjes om de beginnende leden te laten kennismaken met de wedstrijdsport en voor de meer ervaren rijden vooral veel onderling plezier.
Het hoogtepunt van 2022 moet de KNWU Nationale Top Competitie BMX Racing worden in oktober. Een groot BMX-evenement en de laatste wedstrijd van de competitie. Een wedstrijd waar de diverse categorieën van de Nederlandse BMX Top en de leden van TeamNL hun opwachting maken. "We verwachten een mooi spektakel weekend om het seizoen mee af te sluiten”, aldus het bestuur van de vereniging.