Geen Sportcafé op 5 mei

BARENDRECHT - Donderdag 5 mei is er geen uitzending van Sportcafé op Exxact Barendrecht
De eerstvolgende uitzending is op 12 mei met aandacht voor 50 jaar damesvoetbal bij vv Smitshoek.

Uitslagen duivensport

BARENDRECHT - In het Belgische dorp Quiévrain, gemiddeld 173 km door de lucht vanuit Barendrecht, kozen zaterdag ruim 36.000 duiven uit Zuid-Holland om 8.30 uur het luchtruim bij slechts 8 graden en kalme Noordenwind bij zonnig weer. Daaronder 4.000 duiven uit de Hoeksche Waard en 692 uit Barendrecht e.o.
Met kalme tegenwind is de snelheid rond de 75 km per uur en bij harde wind tegen rond de 60 km per uur Echter bij harde wind mee uit zuidelijke richtingen kunnen de duiven ook tegen de 130 km snelheid halen
Is de wind westelijk dan vliegen de duiven in Zuid-Holland Oost, de hoogste snelheid bij oosten wind is dat precies andersom. Dan is de snelheid in Zuid-Holland West daar hoger.
1e en 2e prijs A. Lusdonk (HW = Hoeksche Waard 3e en 10e prijs). 3e prijs J. Schenk (HW 11e prijs).

Taveri eindigt met verlies

REGIo - De tafeltennissers van HBM/Taveri hebben de voorjaarscompetitie in de hoofdklasse afgesloten met een nederlaag in de uitwedstrijd in Leidschendam tegen de sterke koploper VVV.

Ondanks dat er voor de formatie uit Ridderkerk, na het veilig stellen van handhaving van een week eerder, niets meer op het spel stond werd er toch flink voor de punten gestreden. De thuisclub kon namelijk in een vol huis kampioen worden en de gasten waren niet van plan zich als makke lammetjes naar de slachtbank te laten leiden. Doordat er voor de niet fitte Hans Stapels geen geschikte vervanger kon worden gevonden begonnen de Ridderkerkers nog voor er een bal was geslagen al met een 3-0 achterstand. Desondanks wisten zij de schade met een 7-3 nederlaag te beperken.
HBM/Taveri eindigde op een keurige derde plaats op de ranglijst.