Terrassen Doormanplein

Vervolg van de voorpagina.
De vergunningsaanvragen worden volgens de normale aanpak beoordeeld. De verruiming geldt in beginsel voor één seizoen, waarna wordt geëvalueerd. In nieuw te ontwikkelen horeca- en terrassenbeleid zullen de structurele plannen voor de toekomst verder worden beschreven en vastgesteld.        
Dinsdag had de gemeente nog geen aanvragen voor terrasverruiming ontvangen.


Brandweer brengt hulpgoederen naar Polen

BARENDRECHT - Wijkbrandweervrouw Amanda van Kuijk bereidt een transport voor met dierenvoeding en houdbare producten van mensen. Op 20 mei gaat ze met minimaal twee busjes naar Polen, waar vluchtelingen uit Oekraïne worden geholpen. 

In de week van 9 mei worden op de kazernes in Ridderkerk en Barendrecht een week lang houdbare producten en dierenvoeding ingezameld.
Stichting Konijn heeft inmiddels 8000 kilo dierenvoeding toegezegd. Er is alleen nog vervoer nodig om dat bij de vluchtelingen in Polen te krijgen. Amanda van Kuijk hoopt dat zich hiervoor nog een paar busjes, eventueel met chauffeurs, melden.
Voor de vluchtelingen zijn producten nodig die houdbaar zijn. “Rijst, pasta, pastasaus, soep thee, koffie, koekjes, chips, pindakaas, chocolade pasta en dierenvoeding”, somt Amanda van Kuijk op. “Het liefst ook wat dieetvoer. Omdat deze wat duurder is wordt het minder gedoneerd.” Ook producten voor medische zorg zijn welkom.
Bel voor reacties en voor meer informatie naar 06-25520985.


Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus:
www.deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden